x

novoizgrađeno skijalište

Planina Raduša kod Gornjeg Vakufa idealna je za skijaše i bordere

Za sve ljubitelje snowboarda, a posebno skijanja, planina Raduša kod Gornjeg Vakufa-Uskoplja, odlično je mjesto za vikend, a to su prepoznali i gosti koji su sve smještajne kapacitete ovog mjesta rezervisali do kraja trećeg mjeseca.

Novoizgrađeni skijaški centar Raduša osim što ima odlično uređene staze dužine više od pet kilometara, odlično je mjesto i za one koji vole uživati u prirodi i pogledu ka Bjelašnici, Treskavici, Zelengori, Magliću.

Staze su opremljene i s četiri žičare, a dvosjed Jezero dužine je 1,8 kilometara što ga čini jednim od najdužih u Bosni i Hercegovini, a na visini od 1.720 metara smješten je restoran “Vidikovac” te caffe bar i terase za sunčanje.


U razgovoru za Klix.ba David Herceg u ime Ski-centra Raduša je kazao da su zadovoljni sezonom i odzivom gostiju.

"Prošli vikend smo imali najveći broj posjetitelja i skijaša od osnivanja skijališta. Snijega imamo dovoljno pa predviđamo da ćemo do kraja marta raditi. Smještaj u hotelu je rezervisan u narednih mjesec dana što je rekord u odnosu na prošle godine", kazao je Herceg.


Pojasnio je da Radušu posjećuju gosti zbog prirode, pogleda te novih staza.

"Najveći broj gostiju imamo iz Banja Luke, Splita, Trogira, Makarske, Mostara, Jablanice… To su uglavnom porodice s djecom te skijaši i borderi koji uživaju u snijegu", dodao je Herceg.

Josip Tomičić iz Mostara s porodicom je boravio na Raduši gdje je, kako kaže, pronašao sve što im treba.


"Obišli smo skoro sva skijališta, ali ovdje smo se zadržali jer smo pronašli ono što nam treba za djecu i nas odrasle. Ovdje kada se popnete na vrh, čitava planina je vaša", kazao je Tomičić.

U sklopu planine nalazi se i motel čija je popunjenost stopostotna, ali za veće zimske rezultate potrebna je veća podrške lokalne i kantonalne vlasti.


Stojan Bukajlović iz Banja Luke po prvi put je na Raduši.

"Sve ovo je iznad mojih očekivanja i prosjeka. Nismo ni znali šta imamo na našim prostorima", kazao je Bukajlović.

Na Raduši smo zatekli i direktora Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miru Matoševića koji je snimao promo spot o ovoj planini koja bi u narednom periodu uz zajedničko zalaganje svih institucija mogla postati najposjećenija planina u BiH.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.