x

Zenica

Plesno-modni studio “Shadows” iz Zenice obilježava 28 godina postojanja!

Plesno-modni studio “Shadows” iz Zenice započeo je sinoć u Gradskoj kafani program obilježavanja svog 28. rođendana.

Učinili su to kako i priliči, plesnom večeri za starije članove kluba.

“Od naredne sedmice te će plesne večeri postati redovne jednom sedmično u ovom prostoru”, kaže nam Semir Šerić-Šera, osnivač i rukovodilac “Shadowsa”.

Već početkom marta za polaznike takmičarskih kategorija i njihove roditelje, bit će organizovano posebno rođendansko druženje u prostoru kluba. Pandemija koronavirusa i mjere koje je prate otežale su proteklih godinu dana rad „Shadowsa“.

„Jedna je varijanta bila da ništa ne radimo, a druga da nešto pokušamo i da se borimo. Trudimo se i radimo koliko možemo. Očekuju nas neka takmičenja i državno prvenstvo, nažalost bez publike, ali bolje i tako nego da se ne održavaju“, ističe Semir Šerić-Šera. 

Plesno-modni studio „Shadows“ u svojim takmičarskim kategorijama trenutno ima 70 članova, a u plesnoj školi još 50. U minulih 28 godina, rezimira Šerić, kroz klub je prošlo oko 15 hiljada polaznika.

Samo na državnim prvenstvima, “Shadows“ je osvojio 600 medalja i imao 37 državnih prvaka. Tri puta su njihovi plesni parovi predstavljali Bosnu i Hercegovinu na Svjetskim prvenstvima.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš li da nađeš ženu na jednu noć? Uđi --- Hotsenn.Com