x

Zenica

Pobjeda BH zmajeva protiv Austrije! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
I u utakmici drugog kola UEFA Lige nacija „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostvarila pobjedu.

Nakon gostujuće pobjede nad Sjevernom Irskom, izabranici Roberta Prosinečkog su večeras na „Bilinom polju“ u Zenici pobijedili Austriju sa 1:0.

Prvi dobar pokušaj na utakmici imali su gosti u 14' kada je Marko Arnautović šutirao sa dvadesetak metara, a Ibrahim Šehić je izbacio loptu u korner. 

Miralem Pjanić u 30' centrira iz slobodnog udarca iskosa sa lijeve strane u šesnaesterac gostiju, ali Edin Džeko glavom loptu šalje preko gola. 

Haris Duljević u 40' prolazi po lijevoj strani i ubacuje loptu na peterac gdje je nije stigao Džeko i to je bila posljednja prilika u prvom poluvremenu. 

U drugom periodu igre Duljević je imao dva pokušaja, jednom mu je golman Heinz Lindner odbranio, a drugi put su austrijski defanzivci izblokirali njegov šut.

Bosna i Hercegovina dolazi do prednosti u 78'. Elvis Sarić je poslao loptu ka Edinu Džeki koji iskosa sa lijeve strane protivničkog kaznenog prostora šutira u suprotni ugao Lidnerovog gola za 1:0. 

Odličnu šansu imao je i Rade Krunić u petoj minuti sudijske nadoknade, ali je defanzivac Valentnino Lazaro izbacio loptu sa gol linije i ostalo je 1:0 u korist bh. tima.


Foto : Pahuljko

Izvor : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.