x

Četiri meča na NBA Parketima

Pobjeda Blazersa, poraz Pistonsa: Nurkić skroman, Garza vrlo dobar

Portland Trail Blazersi su stigli do četvrte pobjede u nizu nakon što su pobijedili Denver Nuggetse 119:110.

Blazersima je posao u Moda Centru bio unaprijed olakšan pošto za goste nije igrao Nikola Jokić pa je pobjeda upisana bez većih problema.

Domaćin je u drugom poluvremenu preuzeo kontrolu nad mečem i stigao do novog trijumfa na krilima CJ McColluma i Damiana Lillarda sa po 32 odnosno 25 poena.

Jusuf Nurkić je bio poprilično skroman. Na parketu je proveo 24 minute, uspio je postići šest poena, ostvariti sedam skokova i tri asistencije te po jednu blokadu i ukradenu loptu.


Detroit Pistonsi su izgubili od Miami Heata 92:100, a potencijalni bh. reprezentativac Luka Garza je vrlo dobro iskoristio ukazanu minutažu.

Garza je prvi put igrao u startnoj petorci domaćina, a na kraju je za 17 minuta u igri imao sedam poena, tri skoka i dvije asistencije.


Najzanimljiviji meč večeri odigran je u Los Angelesu gdje su domaći LA Clippersi poslije produžetaka izgubili od Dallas Mavericksa 104:112. Domaćinu nije bilo dovoljan ni 31 poena Reggijea Jacksona, dok je na drugoj strani Dončić zabio 26 poena te imao po devet skokova i asistencija.

New York Knicksi su nanijeli novi poraz LA Lakersima i to rezultatom 106:100. Fournier sa 26 te Randle sa 20 poena su predvodili domaćina, a goste Westbrook su triple-double učinkom (31 poena, 13 skokova i 10 asistencija).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.