x

Zenica

Pobjeda juniora Fortune u prvenstvu! (Foto)

Omladinska liga BiH u nogometu, grupa „Centar 2“- juniori i kadeti, 25.kolo; Danas su u Zenici odigrane dvije utakmice 25.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, u kojem su kadeti i juniori zeničke Fortune bili domaćini svojim vršnjacima iz FK Borac Jelah. Sezona je 2021/2022, a u ovoj ligi nastupaju odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Ovo je deseto kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

Obje selekcije NK Fortuna zabilježile su pobjede nad vrlodobrim ekipama FK Borac iz Jelaha. Današnja pobjeda juniora Fortune je prva u prvenstvu i velik podstrek za bolje rezultate do kraja prvenstva. Utakmice su odigrane na „B“ terenu Kamberovića polja po oblačnom i ugodnom vremenu od +18*C pred oko 30-ak gledalaca. Sudije na današnjim utakmicama bili su Jasmin Kovačević iz Zenice (glavni sudija na utakmici kadeta, Edib Sikira – Kakanj (glavni sudija na utakmici juniora) i Adis Aljukić (Kakanj), delegat je bio Benjamin Terzić iz Zenice.

Evo rezultata Fortune i strijelaca:

KADETI NK Fortuna – FK Borac 3:0 (2:0);

Strijelci za kadete Fortune bili su Enis Ismić u 3′, Imran Smriko u 9′ i Enis Saletović u 48′; (Glavni trener kadeta bio je Fortune Sabahudin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković);

JUNIORI NK Fortuna – FK Borac 4:1 (1:1);

Strijelci za juniore Fortune bili su Anel Pašalić u 32′, Nedim Čančar u 48′, Adnan Sofić u 69′ i Muharem Sarajčić u 90′, a jedini gol za goste iz Jelaha postigao je Maid Delić u 35′ iz jedanaestarca.

Sa utakmice juniora, NK Fortuna –FK Borac 4:1 donosimo foto galeriju i kraći izvještaj.

Sastav juniorske ekipe NK Fortuna: Mirza Hodžić, Omar Ghazal, Nedim Čančar (cap), Dino Šehić, Mirza Skopljak, Adnan Sofić, Samir Spahić, Evel Zubović, Mustafa Okanović, Anel Pašalić, Elvedin Luković. U drugom poluvremenu u igru su ušli Muharem Sarajčić, Nedžad Sivro, Selmin Alispahić i Dženan Ekinović. (Glavni trener juniora bio je Armin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković);

Juniori Fortune dolaze u vođstvo od 1:0 u 32′, prelijepim golom Anela Pašalića iz slobodnog udarca sa oko 22 metra. Gosti iz Jelaha su izjednačili u 35′ iz jedanaesterca preko Maida Delića, nakon što je jedan gostujući igrač fauliran u šesnaestercu domaćih. Domaći dolaze u novo vođstva od 2:1 u 48′ preko kapitena Nedima Čančara. Na 3:1 Fortuna povećava u 69′ preko Adnana Sofića, nakon odličnog prodora i asistencije rezerviste Muharema Sarajčića, koji je ušao u igru u 65′ i zamjenio Elvedina Lukovića. Čini se da je mladi Sarajčić unio dosta živosti i sigurnost u napadu domaćih. Svoju odličnu igru i provedenih 25 minuta na terenu, Sarajčić je krunisao četvrtim golom u 90′ za juniore Fortune i za konačan rezultat od 4:1. Ovo je prva pobjeda juniora Fortune u tekućem prvenstvu, koju su veoma bučno proslavili u svlačionici. Ovom pobjedom momaka trenera Armina Bujaka, juniori Fortune su dobili podstrek za nastavak prvenstva i za bolje rezultate.

Nakon 25.kola kadeti Fortune su na petom mjestu sa 37 bodova. Nakon 25.kola juniori Fortune su na 13.mjestu sa šest bodova. U narednom 26.kolu (11. kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika su domaćini ekipi NK TOŠK iz Tešnja, dok ekipa Fortune gostuje ekipi NK Krivaja iz Zavidovića.

Seniorska ekipa NK Fortuna sutra u okviru 18. kola Kantonalne lige ZDK gostuje Borcu iz Tetova, utakmica je na rasporedu u 16:30, dok seniorska ekipa NK Čelika, uokviru 25.kola Druge lige FBiH, grupa Centar sutra (nedjelja) od 17 sati gostuje u Usori protiv istoimene ekipe.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.