x

POBJEDA ZA MALOG DUŠANA (4): Anonimni dobročinitelj uplatio više od 70.000 eura!

Kompletan novac za liječenje  malog Dušana Todorovića uplaćen je na račun klinike u Barseloni, i očekuje se da tokom večeri ovaj četvorogodišnji dječak otputuje na liječenje u Španiju.

Kako je saopštila Fondacija „Podrži život“ humanitarna akcija za malog Dušana uspješno je završena, i uz pomoć dobrih i humanih ljudi, prikupljena su sredstva, koja su Dušanu bila potrebna radi nastavka liječenja u Barseloni, u klinici „Sant Joan de Deu“.


Oni navode da su putem donaciji prikupili 119.391 eura, dok je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 eura, direktno na račun klinike.


"Želimo da iskažemo zahvalnost svima koji su u ovoj humanitarnoj akciji učestvovali, jer je ova akcija posebno bila hitna i svaki dan, sat i minut su za ovog dječaka bili od posebne važnosti. Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez podstredstva Fondacije i koja je ostala anonimana i za Fondaciju. Ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije", saopšteno je iz ove Fondacije i apeluju da se nastavi sa slanjem sms poruka na broj 5757, jer pored Dušana, nažalost, postoji još djece kojima je potrebna pomoć.


Podsjetimo, Dušan Todorović je četvorogodišnji dječak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom.

Njegova borba je počela prije dvije godine kada mu je pao hemoglobin od čega je liječen skoro tri mjeseca, sve dok nije dobio bolove u stomaku, nakon čega mu je doktorka napipala nešto u stomaku i poslala ga u Beograd na Dječju kliniku u Tiršovoj gdje mu je biopsijom dijagnostikovan neuroblastom na nadbubrežnoj žlijezdi.


Mali Dušan se nakon hemoterapije privremeno oporavio da bi se njegovo stanje prije nikoliko mjeseci ponovo pogoršalo jer se neuroblastom na nadbubrežnoj žlijezdi vratio poslije operacije, hemoterapija i ostalog liječenja, koje je dijete preživjelo prethodne dvije godine, otkako je uspostavljena dijagnoza.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.