x

NAPUSTIO TORINO

Pobjednik Eurosonga pridružio se ukrajinskoj vojsci u borbi protiv ruskih agresora!

Ukrajinski predstavnik nakon pobjede na Eurosongu vratio se u svoju domovinu kako bi se pridružio vojsci u borbi protiv ruskih agresora.

Oleg Psiuk, frontmen ukrajinskegrupe Kalush Orchestra, poljubio je svoju djevojku Oleksandru ispred svog hotela prije nego što se uputio za Ukrajinu.

Njegov šestočlani bend pobijedio je u subotu na takmičenju u Torinu u Italiji s pjesmom "Stefania", odnijevši nevjerovatnih 631 bod.


Međutim, grupi, koja je dobila posebnu dozvolu da napusti zemlju kako bi prisustvovala takmičenju, naređeno je da se do ponedjeljka vrati u svoju ratom razorenu zemlju.

Prema ukrajinskom zakonu, svim muškarcima od 18 do 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje i pozivaju se da se pridruže vojsci ili podrže ratne napore.


Psiuk je ispričao Rolling Stoneu priču o tome kako je pozvan da se bori protiv ruskih agresora, samo dva dana nakon što je njegov bend izabran da predstavlja Ukrajinu na Eurosongu u Torinu.

U intervjuu još u martu reper Psiuk je rekao da je osnovao volontersku organizaciju koja koristi društvene mreže kako bi pomogla u pronalaženju prijevoza i skloništa Ukrajincima kojima je potrebna.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.