x

košta 2,26 miliona dolara

Poboljšani Pininfarina Battista debitovao na sajmu u Torinu

Kompanija Automobili Pininfarina je "ukrala" pažnju ranije ove godine na Sajmu automobila u Ženevi predstavljanjem električnog hiperautomobila Battista, a sada je stigao poboljšani model.

Battista je najsnažniji italijanski produkcijski model svih vremena te će se prodavati širom svijeta, a na ovosedmičnom Sajmu automobila u Torinu je predstavljena poboljšana verzija.

Nova aerodinamika je rezultat detaljnog programa razvoja, poboljšanja vizualno nisu značajna, ali ipak dodatno naglašavaju izgled i osjećaj hiperautomobila, kao i vizuelnu povezanost prednjeg i stražnjeg dijela automobila. Kada se uporede novija i starija verzija, primjetne su modifikacije donjeg dijela branika naprijed, kao i usisnici zraka.

Model Battista je lakiran u Blu Iconica Battista plavu boju te će biti izložen na sajmu u Torinu do nedjelje. Nakon sajma će prototip nastaviti razvoj i simulacijska testiranja, vratit će se u zračni tunel, a prve testove na stazi će nadgledati nekadašnji vozač Formule 1 Nick Heidfeld koji je trenutno Pininfarinin glavni razvojni vozač.

Pininfarina planira proizvesti samo 150 primjeraka Battiste, po 50 za Evropu, Sjevernu Ameriku te Bliski Istok i Aziju. Automobil će koštati 2,26 miliona dolara.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.