x

Počela implementacija Digital Cities projekta!

Jedan od glavnih ciljeva svakog startup akceleratora, pa tako i SPARKa, je pripremiti mlade poduzetnike na ono što ih čeka u stvarnom poslovnom svijetu. Tako je nastala ideja startup igre, namijenjena svim startupima u SPARK startup programu, koja bi ih naučila kako ustvari voditi jednu firmu, omogućila natjecanje među startupima te ih time motivirala na rad i napredak. Osim toga, SPARK bi kroz igru mogao pratiti napredak startupa.

No ekipa iz SPARK nije htjela zadržati igru samo za sebe, pa su se prijavili na projekt Digital Cities kako bi igru dodatno razradili te ju podijelili s ostalim akceleratorima. Pronašli su partnere - dva startup akceleratora iz Ujedinjenog Kraljevstva - Supreme Factory i Acorn Aspiration, te zajedno s njima krenuli u razradu igre Play, Learn and Earn. Ekipe iza projekta Digital Cities, British Council i HM Government, odlučili ih je podržati i tako je počela implementacija projekta.

Prva aktivnost bila je razmjena znanja i iskustava između SPARKa i startup akceleratora iz Ujedinjenog Kraljevstva. Tako je Ivona Ćorić, startup menadžerica iz SPARKa zadužena za financije i poslovanje, posjetila Dot Forge (tech startup akcelerator u Newcastle-u), Accelerate Places (coworking prostor u Manchesteru) te sudjelovala na događaju WoManchester - IWD Celebration 2018. Ivona se vratila puna pozitivnih dojmova - bilo joj je jako zanimljivo usporediti prakse iz Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva.

U međuvremenu u Mostaru, pet programera i jedan dizajner rade na aplikaciji Play, Learn and Earn, uz podršku SPARK r&d i startup odjela. Startup igra će uskoro biti gotova, a sve njene mogućnosti i karakteristike će biti predstavljene uskoro na događaju.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.