x

Počele prijave za 45. Mostarski teatarski festival

Mostarski teatar mladih i Centar za dramski odgoj objavili su poziv za prijavljivanje predstava za 45. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike koji će ove godine biti održan od 28. avgusta do 03. septembra. Festival se održava pod motom: U traganju za identitetom – Mi znamo šta smo, ali ne znamo šta možemo biti.

Na festivalu mogu učestvovati svi oblici teatarskog organizovanja, od profesionalnih ansambala do školskih dramskih grupa, ako imaju predstavu sa izraženim autorskim stavom u ključnim elementima umjetnosti teatra.

  Umjetničko vijeće festivala na bazi prijavljenih predstava odabraće do 10 predstava za glavni program festivala. Ideja je da se najveći broj predstava igra na otvorenim scenama Mostara poštujući sve preporuke epidemioloških službi usljed pandemije covid 19.

          Festivalski žiri može dodijeliti do 4 ravnopravne nagrade “Mravac” za autorski stav u bilo kom elementu umjetnosti teatra, te jednu nagradu “Mravac” za dramaturgiju predstave.

          Prijave se primaju do 30. juna 2020. godine, a Umjetničko vijeće objaviće repertoar festivala najkasnije 1. avgusta 2020. godine.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.