x

Zenica

Počeli “Dani organske proizvodnje” u Zenici

U organizaciji Saveza udruženja organske proizvodnje Federacije Bosne i Hercegovine danas, 17.septembra 2019.godine, počeli su „13. Dani organske proizvodnje“.

Ova dvodnevna manifestacija održava se na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici u utorak i srijedu, 17. i 18. septembra 2019.godine, a ima za cilj promociju aktivnosti u cilju jačanja organskog poljoprivrednog sektora.

U narednim danima planirano je održavanje niza manifestacija promocije organske proizvodnje, a građanima se nude proizvodi poput organskih čajeva, proizvoda od meda, mliječnih proizvoda, te drugi proizvodi proizvedeni na način organske proizvodnje. 

Već 13 godina se održava ova manifestacija da bi se na istoj predstavila organska proizvodnja i na taj naćin pomoglo privrednim proizvođačima u ovim teškim vremenima sa nedovoljnim poticajima i bez mnogih drugih subvencija u poljprivredi. 

U toku manifestacije planirana je i dodjela priznanja i zahvalnica najzaslužnijim osobama i institucijama za podršku poljoprivrednom sektoru. 

Osim u Zenici slične manifestacije održavaju se i u Visokom, Travniku i Bugojnu, a Generalni pokrovitelji manifestacija su Gradovi, odnosno općine, domaćini ovih promotivnih manifestacija.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.