x

MNOŠTVO LIJEPIH POTEZA

Počeo All-Star vikend u NBA ligi: Selekcija SAD-a pobijedila ekipu Svijeta

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država pobijedila je ekipu Svijeta u All-Star meču "Zvijezda u usponu" rezultatom 161:144 čime je otvorena spektakularna manifestacija koja se ovog vikenda održava u Charlotteu.

Meč "Zvijezde u usponu" organizovao se u prethodnih pet godina u sklopu All-Star vikenda, a ovo je za selekciju SAD-a druga pobjeda protiv igrača iz "ostatka svijeta".

Domaću selekciju je u ovom meču s klupe vodio košarkaš Bostona Kyrie Irving, dok je s druge starne trener bio legendarni Dirk Nowitzki. Amerikanci su dominirali u većem dijelu susreta, a najbolji trenuci ekipe Svijeta bili su u finišu prvog poluvremena kada su imali maksimalno vodstvo od pet poena.

Publika u Charlotteu uživala je u sjajnim potezima igrača koji igraju u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a najefikasniji igrač meča bio je Kyle Kuzma koji je ubacio 35 poena. U pobjedničkoj ekipi ga je pratio Tatum s 30 poena, a Young je ubacio 25 poena.

Prošlogodišnji MVP Bogdan Bogdanović postigao je 15 poena u poraženoj ekipi, a najefikasniji je bio Ben Simmons koji je ubacio 28 poena. Slovenac Luka Dončić postigao je 13 poena, ali se istakao s devet asistencija, najviše u svojoj ekipi.

U nedjelju ujutru na rasporedu je šutiranje trojki, zakucavanje i izazovi u košarkaškim vještinama, dok će se All-Star meč odigrati u ponedjeljak.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.