x

Pojačanja na vidiku

Pochettino ima listu pojačanja: Impresivna je, ali PSG ima dovoljno da sve to plati

Argentinski stručnjak još nije zvanično sjeo na klupu PSG-a, no mediji već imaju listu pojačanja koju je spremio za upravu Parižana.

Nakon što je Thomas Tuchel dobio otkaz, Pochettino se smatra "završenim" kada je PSG u pitanju i samo se čeka njegovo zvanično imenovanje na klupi francuskog prvaka.

Jedna od želja Pochettina je Christian Eriksen, kojeg je trenirao u Tottenhamu i vjeruje se da će Spursi pokušati da s Interom napraviti razmjenu, pa bi u tom slučaju put Milana krenuo Paredes, kojeg žele na Giuseppe Meazzi.

Druga želja je malo teže ostvariva, a riječ je golmanu Hugu Llorisu, koji brani u Tottenhamu i čije kvalitete Pochettino najbolje poznaje, ali je teško zaista očekivati da se Jose Mourinho i Spursi odrektnu takvog čuvara mreže. No, govorimo o PSG-u, pa je sve moguće.

Jedna od opcija je i Papu Gomez, kojeg njegov sunarodnjak Angel di Maria nagovara da dođe u Pariz. Gomez je već riješio da ode iz Bergama, ima ugovor do ljeta, a Atalanta traži određeno obeštećenje u januaru.

Također, vjeruje se da je Pochettino zainteresovan za mladog Brazilca Bremena iz Sao Paula, ali to ipak nije prioritet. Osim toga, Pochettino traži od kluba da zadrži Mbappea i za narednu sezonu.

Jedna od zvijezda koje bi se očekuju u Parizu u skorije vrijeme je i David Alaba, kojem ističe ugovor na ljeto s Bayernom i već je odlučio da potpiše predugovor s ekipom koja mu da najbolje uslove.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.