x

PONAŠAJU SE KAO PSI

Podoljak o ruskoj vojsci: Kradu toaletne daske i pribor za jelo, laž im je glavno oruđe!

Savjetnik u Uredu ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak u intervjuu za poljski magazin Rzeczpospolita govorio je o trenutnoj situaciji u ovoj zemlji te je poručio kako je svijet šokiran zločinima koje vojnici Ruske Federacije čine na teritoriji Ukrajine.

On je naglasio kako su sve države svijeta, od početka rata u Ukrajini, postale svjesne zločina koje Rusi čine u Ukrajini te je pozvao na reakciju.

"Svi su vidjeli ove divlje ratne zločine u regiji Kijeva, Buči, Irpenu, Gostomelju i drugim gradovima. Svijet je šokiran što Rusi dolaze i masovno siluju. Rusija se uvijek ponašala kao pas prema svojim susjedima, ali sada je cijeli svijet vidio kako to ponašanje izgleda", rekao je Podoljak.


Prema njemu, Rusi svakodnevno lažu u lice cijeli svijet kada tvrde da se u Ukrajini bore protiv nacista i fašista.

"Laž im je glavno oruđe i ne morate obraćati pažnju na izgovore kojima opravdavaju agresivnost. Izolacija Rusije od civilizovanog svijeta će još potrajati, ljudi će nažalost umirati. Međutim, Rusija ne bi trebala da bude za bilo kojim međunarodnim stolom i ne bi trebala da postavlja pravila", poručio je savjetnik Zelenskog.


Također, naglasio je kako Rusija ima "odvratan" imidž u svijetu zbog dešavanja u Ukrajini.

"Niko ih na svijetu ne podržava osim nekih režima i izopćenika. Da sam na njihovom mjestu, imao bih mnogo pitanja za svoju zemlju, ali oni ne postavljaju pitanja. I dalje su uvjereni da su u ratu s nacistima. Međutim, oni su sami ideološki nasljednici nacista jer žele da unište Ukrajince koji imaju sopstvenu suverenu državu", ističe Podoljak.


Na kraju razgovora za poljski magazin, Podoljak je naglasio kako bi se Rusima ponekad isplatilo pogledati u ogledalo.

"U Ukrajini kradu toaletne daske, polovnu odjeću pa čak i pribor za jelo. Da su imali ogledalo i pogledali se u lice, možda bi se drugačije ponašali", zaključio je Mihailo Podoljak.

.

.

.

.

Izvor: Klix 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.