x

Podravkina čarolija finalne noći 24. Sarajevo Film Festivala! (GALERIJA)

U ugodnom druženju koje je potrajalo do kasno u noć, finalna večer 24. po redu Sarajevo Film Festivala protekla je u Podravkinoj izvrsnoj režiji. Ujedinjeni u dugogodišnjem partnerstvu, Sarajevo Film Festival i Podravka ugostili su sudionike, partnere, prijatelje i suradnike festivala koji su u sjajnom raspoloženju proslavili uspjehe laureata Srca Sarajeva. Uz obilje smijeha, dobre kapljice i izvrsne hrane za koju se pobrinuli Podravkini promotori kulinarstva, proslavljen je trijumf kulture i umjetnosti.

“Kao što je Sarajevo Film Festival sinonim za vrhunski filmski ugođaj i umjetnost uopće, tako je i Podravka sinonim za vrhunski zalogaj, a kada se te dvije stvari spoje čarolija je zagarantirana. Srce Sarajevo Film Festivala i Podravkino srce i ove godine su ujedinjeni i slobodno mogu reći da je ova suradnja odavno prerasla u prijateljstvo. Festival Closing Reception by Podravka je naš način da kažemo hvala svima koji su sudjelovali u ovogodišnjem SFF-u, kako bi završetak 24. Sarajevo Film Festivala svima ostao u lijepom sjećanju, ali i da bismo imali razlog okupiti se ponovno i slijedeće godine ovdje u Sarajevu”, kazao je Milan Šarlija, direktor Podravke BiH.

Sarajevo Film Festival je za Podravku jedan od najznačajnijih dešavanja u kalendaru svake godine, a to je potvrdio i Marko Đerek, član Uprave Podravke. ”Uvijek nam je iznimno zadovoljstvo dobiti priliku pružiti potporu događaju koji donosi dobrobit zajednici u kojoj poslujemo, a Sarajevo Film Festival, osim dobrobiti, pruža i nezaboravno filmsko iskustvo. S ponosom primjećujemo da je Festival već odavno nadmašio okvire filmskoga događanja, te postao najbolji promidžbeni materijal u promociji Bosne i Hercegovine”, kazao je Đerek.

Podravka je ove godine ponosni pokrovitelj nagrade Srce Sarajeva za najbolji kratki film koja je dodijeljena sinoć filmu ”Dah”, redatelja Ermina Brave, a u konkurenciji za kratki film nalazilo se 11 ostvarenja.

”Sretan sam što je 24. Sarajevo Film Festival još jednom pokazao da igramo važnu ulogu kako za razvoj umjetnosti i kulture, tako i za turizam i ekonomiju zemlje. Veliku zahvalnost za priliku da stvaramo najbolje vrijednosti dugujemo našim dugogodišnjim partnerima i prijateljima, poput Podravka, koja je uz Festival od samog početka. Delicije koje nam naši prijatelji iz Podravke svake godine prirede u završnoj večeri, prava su umjetnost i jedna od najprepoznatljivih i najdražih tradicija koje nas povezuju”, kazao je osnivač i direktor Sarajevo Film Fetivala, Mirsad Purivatra.

Festival Closing Reception događajem proslavljeno je višegodišnje partnerstvo Podravke i Sarajevo Film Festivala koje je jedan od bitnih stupova razvoja kulturnog i društvenog života u Bosni i Hercegovini. Podravka je u okviru svojih ovogodišnjih festivalskih aktivnosti organizirala i zapaženo Kino u parku by Vegeta Natur u parku Hastahana, gdje su se svaku noć tijekom trajanja festivala održavale projekcije najvećih filmskih klasika svih vremena pod otvorenim nebom.

Podravkina suradnja sa Festivalom u prethodnim godinama se ogledala u potpori Sarajevo Film Festivalu kroz SARAJEVO GRAD FILMA - fondu za podršku realizaciji kratkih i dugometražnih igranih mikrobudžetnih filmova. I ove godine posebna pažnja je posvećena dječjem programu Festivala na kojemu je medvjedić Lino uveselio dvije projekcije za najmlađe štovatelje sedme umjetnosti.


Foto: Edin Bičo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.