x

NIJE IMALA SNAGE DA SE OGLASI JAVNO

Ispravka: Klikbejt naslov naveo čitatelje da pomisle kako je Jašar poginuo!

NAPOMENA: 
Na portalu Ekskluziva.ba smo 21. aprila objavili vijest pod naslovom "Pogibija poznatog pjevača potresla Srbiju: Supruga Ahmedovskog jedva smogla snage da se oglasi preko poruka". Naslov smo preuzeli sa portala Republika.rs, dok je autor teksta portal Kurir.rs. Portal Raskrinkavanje.ba je članak okarakterisao kao "klikbejt" i "prenošenje lažnih vijesti", jer sami naslov pogrešno navodi na pomisao da je poginuo pjevač Jašar Ahmedovski. Iako naslov članka Ekskluzive, zajedno sa fotografijom, navodi na zaključak da je poginuo pjevač Jašar Ahmedovski, u tekstu o tome nema govora.

Iako je naslov članka koji smo objavili, zajedno sa fotografijom, navodio na zaključak da je poginuo pjevač Jašar Ahmedovski, u tekstu o tome nema govora. Radi se o intervjuu u kojem on zapravo govori o svom životu i karijeri, te se prisjeća svojih muzičkih početaka. Jedini dio članka u kojem se govori o pogibiji je onaj u kojem Ahmedovski priča o smrti svoga brata Ipčeta Ahmedovskog, također pjevača narodne muzike, koji je poginuo 1994. godine, piše Raskrinkavanje. 


Pogibija brata Ipčeta Ahmedovskog za njega je bilo nešto najgore u njegovom životu i, kako kaže, pamti svaki trenutak, ali o tome nerado priča.

"Bilo je to 1994. godine, sjećam se svakog trenutka. O tome slabo i pričam. Ne bih poželio ni najvećem neprijatelju da to doživi. Za sve nas je bio šok kada smo čuli, i dalje se teško nosimo sa tim, ne može da se prepriča. Vijest da je Ipče poginuo mi je javila njegova djevojka Zlata u pet ujutru. Bio sam u šoku, i dalje ne znam kako sam to preživio. Bilo mi je neshvatljivo, nisam mogao da vjerujem. To me je koštalo psihe, razmišljanja o budućnosti. I dan-danas mi je jako teško, nikada to neću zaboraviti, niti mogu izbrisati..."


Međutim, nigdje u tekstu nije bilo nikakvog spomena supruge koja je, kako se tvrdilo u naslovu, “jedva smogla snage da se oglasi preko poruka”, te nije jasno na koga se misli. U tekstu se ne spominje nikakva supruga, nego samo djevojka Ipčeta Ahmedovskog, koja je Jašaru javila da je njegov brat preminuo. Međutim, tvrdnje iz naslova o navodnim “porukama” su neutemeljene, s obzirom na to da se ne spominju u tekstu.


.


.


.


.

.

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.