x

Zenica

Pogledajte današnji press Kriznog štaba ZDK!

Konferencija za novinare Kriznog štaba za praćenje novog korona virusa Zeničko-dobojskog kantona održana je danas u prostorijama Ministarstva zdravstva ZDK.

Novinarima su se obratili predsjednik i članovi Kriznog štaba.

Predssjednik Kriznog štaba ZDK i ministar Zdravstva ZDK Adnan Jupić je rekao da su spremni u slučaju pogoršanja situacije da odgovore zadacima. 

“Trenutno pod medicinskim nadzorom u Zeničko-dobojskom kantonu je oko 800 ljudi. Oni su stavljeni u kućnu izolaciju. Kada je u pitanju osoba iz Tešnja ona je smještena u izolatoriji, a simptomi virusa kod te osobe su blaži. Ogroman broj naših stanovnika je osvješćen i pridržavaju se naredbi. Bilo je nekoliko slučajeva koji nisu poštovali, tačnije nisu svjesni bili ove situacije. Mjesta panici nema, a mi dajemo sve od sebe da držimo ovo u nekim okvirima i da ne dozvolimo dalje širenje virusa”, istakao je Jupić. 

Dr. Ednan Drljević, član kriznog štaba i načelnik službe za Infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica je kazao da u ovoj situaciji građani treba da se pridržavaju mjera koje su donesene jer će se samo na taj način lakše prevazići trenutna situacija.

“Apelujemo na građane da umanje kretanje i da ukoliko trebaju ljekaru prvo pozovu ambulantu ili bolnicu pa da u dogovoru s osobljem se poduzimaju dalje mjere”, istakao je Drljević.

Podsjetimo, Krizni štab je jučer donio naredbu o skraćenom radnom vremenu za ugostitlejske i druge slične objekte. Tržni centar Džananović je također od danas skratio radno vrijeme i ono je od 8:00 do 18:00 sati.

.

.

Pahuljko / Radio Zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.