x

košulje i bradu zamijenio za haljine i šminku

Pogledajte još nigdje viđene fotografije Naide Mujkanović dok je bila muškarac Ramiz! (Foto)

Od Centralnog dnevnika Senada Hadžifejzovića ne prestaje da se "raspreda" o temi Naide Mujkanović, koja je transrodna osoba. Ona živi i radi u Sarajevu, ima dečka, a do prije nekoliko godina Naida je ustvari bila Ramiz i izgledala kao muškarac. Ekipa Ekskluzive je sada došla u posjed još nikad viđenih fotografija Naide iz tog perioda. 

Naida, nekada Ramiz, izazvala je buru u javnosti svojim pojavljivanjem u Centralnom dnevniku na Face TV, a reakcije su razne.

- Transformacija se desila iz imama u ženu jer sam ja to željela. Ne bih bila ovo danas bez Božije odredbe - rekla je ona u intervjuu.


Ramiz je danas Naida, koja već nekoliko mjeseci uzima hormonsku terapiju koja prethodi hirurškom liječenju promjene spola. Kao dijete znao je da je drugačiji. U početku je sumnjao da je gej, ali su dileme otklonjene već pri prvom pokušaju emotivne veze sa gej osobom.


- Počela sam da pijem hormon prije četiri mjeseca i nisam se nadao velikim promjenama. Ipak, lice mi je već ženstvenije, grudi mi rastu... Presrećna sam. Jedina mana je višak emocija, ali ja se borim - rekla je svojevremeno sada već Naida.


- Konačna operacija će tek za dvije godine. Do tada ću riješiti grudi i skidanje adamove jabučice. Oduvijek sam maštala o velikim grudima, sve dok nisam osjetila taj teret na pregledu – objasnila je ona. Rekla je da će možda postati i prva transrodna bula u Sarajevu.

.

.

.

.

.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.