x

PRIČA JE OBIŠLA SVIJET

Pogledajte kako danas izgleda dječačić s jedne od najpotresnijih fotografija snimljenih u Africi!

Jedna od najupečatljivijih fotografija iz Afrike je ona na kojoj humanitarka daje vodu izgladnjelom dječačiću koji jedva stoji na nogama.

Dankinja Anja Ringgren Loven spasila je dječaka optuženog za vještičarenje, kojeg su roditelji ostavili da na ulici umre od gladi i žeđi.

Mališan kojem su dali ime Hope je preživljavao hraneći se otpacima i smećem koje je pronalazio na ulici i bio je u strašnom stanju.


Anja mu je dala hrane i vode, zamotala ga u deku i odvela na liječenje u bolnicu. Dva dana nakon što je na internetu zamolila ljude da pomognu oko računa za Hopeovo liječenje, iz čitavog je svijeta primila donacije u vrijednosti od 2 miliona dolara.

Anja i njen suprug osnovali su fondaciju u Nigeriji "Land of Hope" za svu djecu koju nazivaju vješticama zbog čega su ostavljena na ulicama, fizički zlostavljana, a neka i ubijana u ruralnim sredinama te zemlje.


Anja je nedavno podijelila novu sliku Hopea na kojoj se vidi zdrav i nasmijan dječak.

"Nakon spašavanja Hopea 2016. godine intervjuirali su me mediji diljem svijeta i od tada je priča o njegovom napretku objavljena u mnogim člancima. Jedini problem u ovoj priči je što su, unatoč hiljadama članaka, intervjua, brojnim dokumentarcima o optužbama za vještičarenje u Nigeriji, djeca još uvijek stigmatizirana, mučena i ubijana. Zakoni koji bi trebali zaštititi djecu se ne provode, a broj djece koja se optužuju da su vještice raste jer je to postao profitabilan posao.


Stoga vas molimo da nastavite dijeliti, ne samo priču o Hopeu, već i sve užasne priče naše djece i podržite "Land of Hope" kako bi naš glas bio jači i moćniji.

Upravo u ovom trenutku dijete je živo spaljeno. Oko djece stavljaju automobilske gume i zapale ih. Moramo to zaustaviti. Mrtvi ne mogu vapiti za pravdom.

Uz svu okrutnost i teškoće našeg svijeta, mi nismo samo zarobljenici sudbine. Naši postupci su važni i mogu skrenuti povijest u smjeru pravde", poručila je Anja uz zajedničku fotografiju.

.

.

.

.


Izvor: Klix 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.