x

Američka posla

Pogledajte kako izgleda vojni Hummer H1 nakon restauracije i modifikacije

Iza jedne od neobičnijih restauracija koja uključuje i znatne modifikacije stoji tuning kompanija Mil-Spec Automotive sa sjedištem u Wichiti (Kansas, SAD).

Izvorno razvijen i pravljen isključivo za vojne potrebe, prvi Hummer kasnije se nudio i u "civilnoj“ verziji zbog kupaca koji su insistirali na automobilu koji je svojim izgledom i specifikacijama bio drugačiji od svega što se nudilo na tržištu beskompromisnih terenskih automobila.


Hummer je nakon modela H1 na tržište izbacio i modele H2 i H3, a kada je kompanija pod okriljem GM-a 2010. godine prestala raditi nekoliko tuning kompanija počelo je nuditi vojnu verziju modela H1 koja je adekvatno prilagođena za civilno okruženje.


Svoju verziju temeljito restauriranog i dorađenog Hummera H1 nudi i kompanija Mil-Spec Automotive, a iza naziva M1 Launch Edition krije se sivi H1 u pick-up verziji karoserije koju pokreće 6,6-litarski turbodizelski V8 motor s nešto više od 500 konjskih snaga i 1.355 Nm najvećeg obrtnog momenta.


Mil-Spec je M1 opremio posebnim felgama i gumama, kožom obloženom unutrašnjošću, novom instrumentnom tablom, vrhunskim audiosistemom i upravljačem (Momo Prototipo) koji je nezaobilazan u Singerovim Porscheima. Trag točkova povećan je 20 centimetara, a tu je i karakterističan usisnik za dovod zraka motoru u situacijama prolaska kroz duboku vodu.


Mil-Spec Automotive sličnu konfiguraciju nudi i uz ostale karoserijske oblike modela H1, a za primjerak na fotografijama zauzvrat traže 239.000 dolara.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.