x

više od 30 pjevača

Pogledajte kako je proteklo snimanje novogodišnjeg programa O Kanala!

Na snimanju novogodišnjeg programa O Kanala u Pivnici HS u Sarajevu vladala je sjajna atmosfera. Voditelj programa Dragan Marinković Maca i više od 30 pjevača iz BiH, Srbije i drugih zemalja regiona priredili su odličnu zabavu.

Svi gosti su se pobrinuli da dobro izgledaju, još bolje pjevaju i naprave najbolji televizijski novogodišnji štimung. Kada profesionalci rade svoj posao, sve ide prema planu. Bez prekida, skoro u jednom dahu snimljeno je više od pet sati muzičko-zabavnog programa. Maca je vodio program u svom stilu, pričao viceve i anegdote, a najveće balkanske zvijezde su, šta drugo, nego pjevale, i to uz pratnju sjajnog trubačkog orkestra Marka Danića iz Srbije.


Zavirili smo iza scene i otkrit ćemo vam zanimljive detalje...

Tog jutra kada je krenula na snimanje novogodišnjeg programa O Kanala, Neda Ukraden je doživjela stresnu situaciju. U kupatilu ju je dočekala poplava – pukla je vodovodna cijev u komšijinom stanu. Neda je pozivala majstore i kućepazitelje, ali se problem nije mogao riješiti istog trena.

- Morala sam krenuti ka Sarajevu, pa sam u kupatilu postavila kantu u koju se slijevala voda. Ključ od stana sam dala komšinici, kako bi ona nadgledala stan dok majstori riješe problem. Tokom vožnje sam bila napeta, ali na ulazu u moj rodni grad emocije su buknule. Sreća i uzbuđenje zamijenili su stres i nervozu, ispričala nam je Neda.


Pjevač Slobodan Vasić u žurbi je stigao u Pivnicu HS i nije imao vremena organizirati peglanje košulje za nastup. Požalio se osoblju O Kanala i za tren oka njegova pogužvana crna košulja je ispeglana – fenom! Da, dobro ste pročitali. Djevojke su se snašle i improvizirale peglanje košulje vrućim zrakom iz fena. Vasić je nakon toga mogao bezbrižno i opušteno raditi ono što najbolje zna – pjevati.



Hanka Paldum je doživjela malu nezgodu sa ukrasom na cipeli. Otpala joj je mašnica, pa su organizatori brže-bolje našli ljepilo kako bi diva sevdaha nastupila bez brige i na vrijeme. Naime, Hanki je ukazana čast da otvori novogodišnji program i prva zapjeva. Naravno, kao i uvijek zablistala je na sceni.



Dragan Marinković Maca i ovog puta britkog jezika i specifičnog humora. Iako ne voli da mu se iko miješa u posao, Maca je skoro bez pogovora prihvatio sve zadatke koje je pred njega postavio PR odjel. Kažemo, skoro bez pogovora, jer Maca ne bi bio Maca kada ne bi barem malo „otersao“.



Kija Kockar je barem deset puta probala snimiti radijsku i TV najavu novogodišnjeg programa. Nije joj polazilo za rukom. Ona je uporno pozivala gledatelje da novogodišnji program prate 20. januara. Očito taj datum ima neki poseban značaj za simpatičnu Kiju, ali niko joj nije zamjerio, upravo zbog njene vedre prirode.

- Nemojte mi zamjeriti. Jako sam umorna, naporo snimam pjesme za novi album. Samo nemojte da ovo čuje Maca. Treba da igramo jednu predstavu zajedno. Neće mi dati ulogu ako čuje moje lapsuse, našalila se Kija.



Semir Cerić Koke je bio nestrpljiv u press kutku. Želio je što prije dati izjavu i snimiti novogodišnju čestitku, kako bi imao više vremena za druženje s kolegama, posebno onima koje nije dugo vidio. Koke nam je otkrio da će uskoro objaviti tri nove pjesme, među kojima je duet sa Fatmirom Sulejmanijem.



Slađana Mandić za novogodišnji program O Kanala odabrala je sivu usku haljinu. Nije ju mogla zakopčati do kraja, pa je pozvala upomoć. Haljina je uz malo truda zakopčana, a Slađa je izgledala savršeno, baš onako kako je i pjevala.



Šerif Konjević je noć prije snimanja novogodišnjeg programa O Kanala, barem tako kaže, sanjao Merimu Kalkan, prelijepu voditeljicu O Kanala. Merima i Šerif se odranije poznaju. Ova djevojka glumila je u Šerifovom spotu „I ovo malo duše“. Sigurni smo da će gledatelji O Kanala uživati u pjesmama jednog i jedinog Šerifa Konjevića.



Tijana M, poznatija kao Žena od sultana, plijenila je pažnju muškog, ali i ženskog dijela publike u Pivnici HS. Osim za svojoj sjajan izgled, Tijana je dobila pohvale i za snimanje radijskog džingla kojim je najavila novogodišnji program O Kanala. Mnogi su joj rekli da, ukoliko ne želi više pjevati, može odmah dobiti posao kao radijska ili televizijska voditeljica.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.