x

Policajac iz PU Posušje zaražen koronavirusom, već sedam dana je u izolaciji!

Iz Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno je da je koronavirusom zaražen i jedan policijski službenik iz MUP-a ZHK. Riječ je o policijskom službeniku koji živi u Širokom Brijegu, a radi u Policijskoj upravi Posušje i čiji je test bio pozitivan jutros.

Važno je istaći kako je zaraženi policajac već sedam dana u samoizolaciji, budući da je rodbinski vezan za oboljelu osobu iz klastera Čitluk.

"Policijski službenik je u dobrom zdravstvenom stanju, odnosno nema nikakve simptome zaraze, te će i dalje ostati u kućnoj izolaciji, odakle će redovno komunicirati s ljekarima", kazao je ministar unutrašnjih poslova ZHK David Grbavac.


Budući da je zaraženi radio u Policijskoj upravi Posušje, svi oni koji su 25. marta (njegov posljednji radni dan) radili s njim u smijeni već su, po primitku ove informacije, poslani u kućnu izolaciju, te će brigu nad njima preuzeti epidemiološka služba.

"Moram naglasiti kako nema mjesta za paniku, budući da je zaraženi policijski službenik bio u obavezi poslove posljednjih dana obavljati noseći zaštitnu opremu koja je propisana (maska i rukavice), čime je mogućnost prenošenja virusa svedena na minimum", naglasio je Grbavac.


Ističe kako je važno reći da su poduzete sve mjere dezinfekcije prostorija PU Posušje u kojima je zaraženi boravio.

Inače, pored policijskog službenika kod kojeg je potvrđena zaraza koronavirusom, još je jedan policijski službenik trenutno u samoizolaciji, dok su jednom te mjere istekle, te se vratio na posao. U kućnoj izolaciji je od ranije i jedan namještenik iz PU Posušje.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.