x

Poljaci odbili pet miliona eura za Kovačevića

Sarajevo je trebalo dobiti pozamašan iznos


Vladan Kovačević, golman koji je nakon Akademije FK Sarajevo zablistao na golu prvog tima, a zatim se otisnuo u Evropu, sve interesantniji je klubovima iz jakih liga.

Dio kolača

Iza sebe ima odličnu sezonu u poljskom Rakovu, gdje je proglašen za golmana sezone sada je na radaru francuskog prvoligaša Monpeljea.

Ta vijest je itekako obradovala čelnike FK Sarajevo, obzirom da im pripada dio finansijskog kolača od transfera, ali čini se da bar za sada neće biti ništa do toga.

Prema informacijam do kojih je došao “Avaz” Rakov je odbio pet miliona eura od Monpeljea.

- Klub je dobio zvaničnu ponudu, ali je trener stavio veto na transfer, jer je rekao da do kraja zimskog prijelaznog roka ne mogu naći adekvatnu zamjenu, ni igrački, ni sa ljudskim kvalitetima kao Vladan – kaže izvor “Avaza”.

Dosta ponuda

Tako će u Sarajevu morati “preživjeti” i bez nekih 700-800 hiljada eura koje bi iznosilo 15 posto od transfera, ali najvjerovatnije samo do ljeta.

Kovačević je ove zime imao još atraktivnih ponuda, ali ova je bila najbolja. Njegova trenutna tržišna vrijednost, prema Transfermarktu, iznosi pet miliona eura, a za očekivati je da će već u ljetnom periodu promijeniti sredinu.

Potvrđen procenat

- RKS Rakov nije platio 500.000 eura za Kovačevića, nego 300.000. Također, nije tačno da FK Sarajevo ima 20 procenata od narednog transfera. Ta cifra je 15 procenata – poručeno je jednom prilikom iz agencije First Eleven ISM koja zastupa ovog golmana.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.