x

Swiatek pobjednica Grand Slam turnira u Parizu

Poljakinja za historiju: Fantastično je igrala od početka do kraja i osvojila Roland Garros!

Žensko finale Roland Garrosa nije bilo posebno uzbudljivo, pošto je nevjerovatna Poljakinja Iga Swiatek bez većih problema slavila protiv Amerikanke Sofije Kenin.

Američka teniserka nadala se drugoj Grand Slam tituli nakon što je ranije osvojila Australian Open, no na kraju je Swiatek postala najslabije rangirana igračica na WTA listi koja je stigla do titule u Parizu!

Slavila je sa 6:4, 6.1. Swiatek sjajno kreće u meč, radi brejk za 2:0 i isti potvrđuje, mada se Kenin vraća osvajanjem gema na protivnicin servis u petom gemu. Novi brejk Poljakinje za 5:3, pa je uslijedio ribrejk, da bi u 10. gemu Piatek oduzela servis rivalki za osvojen set.

Kenin je povela s 1:0 u drugom setu, a onda dožvijela katastrofu. Jedva je nekoliko poena sakupila, a Poljakinja sa šest uzastopnih gemova stiže do najveće pobjede u karijeri.

Kenin je imala i određenih zdravstvenih problema u drugom setu i to je jedan od razloga njenog 'raspadanja', ali svakako treba odati veliko poštovanje Swiatek koja je briljirala tokom čitavog trunira.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.