x

Položaj sjedenja otkriva kakav je u ljubavi

Mnogo smo već puta govorili o neverbalnim znakovima komunikacije. Zaista, ono nesvjesno može puno da otkrije o nama samima. Položaj našeg tijela, gestovi i izrazi lica otkrivaju mnogo o nama i kako se osjećamo u nekom trenutku.

Govor tijela može da nam pomogne i da saznamo šta neka osoba misli o nama i kako se osjeća u našem društvu, i to puno jasnije i iskrenije nego onim što nam ta osoba govori. Tako možemo i da saznamo kakva je osoba, u ovom slučaju muškarac vaših snova, samo iz položaja sjedenja.

Naravno, ne sjedimo mi uvijek isto, niti to prilike dopuštaju, ali određeni način sjedenja biramo češće od drugih. Upravo taj položaj sjedenja otkriva vam kakav je on u ljubavi.

Opušteno, ispruženih nogu

Zauzima gotovo cijelu stolicu, noge su ispružene, tijelo opušteno, ruke uglavnom isprepletenih prstiju položene na stomak: tabua i suzdržavanja u se*su za njega nema. Uvijek će isprobavati nešto novo i zaista uživati u ljubavi.

S nogama podvučenima pod stolicu

Skupljenih ramena, ruku skrivenih među noge, zgrčenih nogu, kao da stopalima pokušava da “obgrli” noge stolice: u ljubavi će se ponašati kao početnik, glumiti nespretnog ljubavnika koji uvijek čeka da prvi korak učini druga strana. Voli da bude osvojen i da uz sebe ima dominantnu ženu.

Prekrštenih nogu

Udobno zavaljen, noga preko noge, ruke ležerno prebačene preko naslona stolice: pristupačnošću zapravo sakriva svoje pravo “ja”. Dugo mu treba da se zaljubi u nekoga, predigre su mu veličanstvene, duge… Da bi se osvojilo njegovo srce i povjerenje trebaće vam puno strpljenja.

Uvijek nemiran

Malo je oslonjen na lijevu ruku, malo na desnu. Na trenutak maše nogom, potom se premjesti na drugu stranu, nikad nema mira: takav muškarac u ljubavi je veoma aktivan. Ne poznaje romantiku, a vođenje ljubavi s njim ponekad nalikuje na akrobatiku.

Joga poze

Dovoljno mu je nekoliko minuta da zauzme najugodniji položaj – digne jednu nogu, podvuče je pod drugu nogu, ili obje, gotovo kao da vježba jogu: takvi muškarci su u vječitoj potrazi za idealnim, neprestano misle da u ljubavi još nisu doživjeli vrhunac. Rijetko kada ih iskustvo samo s jednom osobom zadovolji. Budite oprezni: takvim muškarcima ne treba uvijek vjerovati.

Stalno napet

Bez obzira na čemu sjedi, leđa su mu malo zgrčena, noge stisnute tako da se čak koljena dodiruju, a ruke čvrsto isprepletenih prstiju: u ljubavi takvi muškarci su veoma suzdržljivi i plašljivi. Proći će puno vremena da se opuste, a pogotovo da započnu razgovor o vođenju ljubavi. Eksperimenata u krevetu za njih nema – zadrti su tradicionalisti.

Kao da spava

Naslon na stolici nije mu potreban. Uvijek će biti pogrbljen, laktom oslonjenim na sto ili svoju nogu i glavom oslonjenom na dlan – kao da mu je teško da drži glavu uspravno: ovakav muškarac rijetko kada će voditi glavnu riječ i imati inicijativu, pa tako i u ljubavi. Uživa u pasivnosti i želi da bude mažen i pažen.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.