x

Udarac za Rusiju

Ponajbolji odbojkaš svijeta ne ide na Olimpijske igre

Ruska odbojkaška reprezentacija, koja je bila zlatna na Olimpijskim igrama 2012. godine, bit će oslabljena u Tokiju.

Tuomas Sammelvuo, selektor ruske reprezentacije, najavio je četrnaest igrača koji će se boriti za Olimpijske igre. Od njih će dvojica otpasti, a sigurno je da na spisku neće biti Dmitrija Muserskog, sigurno jednog od najboljih odbojkaša na svijetu.

Prije početka turnira Lige nacija u Riminiju, 32-godišnjak se požalio na povredu lakta. Tokom događaja napustio je tim i vratio se u svoju zemlju. Ispostavilo se da je njegova trauma ozbiljna.


"To je za njega drama i gubitak za Rusiju. Muserski je vrlo zabrinut, ali za našu momčad njegovo odsustvo s Olimpijskih igara nije presudno", piše ruski dnevnik Sport-express.

Sam Muserski ne krije razočaranje. "U Riminiju sam se još uvijek nadao da ću se izliječiti. Sve je postalo jasno nakon istraživanja u Rusiji. Jako mi je teška situacija jer sam jako želio ići na Olimpijske igre. Ali što više mogu reći i učiniti? Srećom, operacija neće biti potrebna, ali dugo će se trebati za oporavak", dodao je.


On će drugi put zaredom propustiti Olimpijske igre jer zbog povrede koljena nije mogao da igra 2016. godine u Rio de Janeiru.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.