x

Porodica preminule Mile (2) skrhana bolom! Ispovijest oca kida dušu: Otišli smo na odmor da uživamo, a dijete vraćamo u sanduku!

Došli smo na odmor da uživamo s djecom dvije nedjelje, a eto sad Milu vraćamo u sanduku - drhtavim glasom kaže za Kurir Miroslav Janković, otac dvogodišnje djevojčice koja je preminula u Zdravstvenom centru Surdulica, nakon što joj je pozlilo i počela da se guši u hotelu na Vlasinskom jezeru.

Miroslav kaže da je sa suprugom i djevojčicama bliznakinjama Milom i Lenom prošle subote došao na odmor u Vranje kod supruginih rođaka.

- U četvrtak ujutru smo stigli u hotel na Vlasinskom jezeru gdje smo imali uplaćen apartman. Pošto smo se smjestili, otišli smo na ručak, a onda smo se vratili u sobu da se odmaramo. Beba se osjećala dobro, osim što joj je prethodna dva-tri dana curio nosić. Primijetili smo i da je malo malaksala. Nismo joj davali nikakve lijekove osim što smo joj brisali nosić. Ona i njena sestra bliznakinja su prevremeno rođene u 36. nedjelji, ali osim sitnih prehlada nisu imale nikakve zdravstvene probleme - priča Miroslav.

Kad je malenoj Mili u četvrtak oko osam sati uveče pozlilo, otac je po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje restorana pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju adekvatno sanitetsko vozilo, a jedini dežurni ljekar nije smio da napušta ordinaciju.


- Kad su iz ZC Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko pola devet supruga je s Milom krenula kombijem ka bolnici, a ja sam ostao s Lenom u sobi. Nisam bio ni sa kim od ljekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dijete je još u sobi počelo da se guši i poplavilo u roku od nekoliko minuta, ali davala je znake života. Kad je ljekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sreli se s vozilom u kom je bila supruga s djetetom. Ljekari su pokušali sve što su mogli, ali je Mila već bila umrla - kroz uzdah priča Miroslav i dodaje da je njegova supruga Biljana potpuno utučena.

- Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se Mila ugušila od vode u plućima, a ostale analize neće biti gotove još za 15 dana. Ona je u hladnjači i ako uspijemo sve da organizujemo, sahrana će najvjerovatnije biti u ponedjeljak u Rumi - kaže Miroslav.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.