x

pokazali humanost

Porodica preminulog bubnjara Amadeus benda: Umjesto cvijeća za Tokanovu sahranu donirali novac za oboljelu djecu!

Bojan Zlatanović Tokan, bubnjar grupe Amadeus bend, preminuo je od posljedica koronavirusa u 45. godini, a na Špitoljskom groblju u Leskovcu je sahranjen. Njegova porodica je napravila gest koji je, možemo slobodno reći, nešto što dugo nismo vidjeli. Tolika humanost, dobrota i ljudskost je za svako poštovanje i pohvalu.

U svijetu u kojem živimo, gdje se plašimo i prijatelja, a kamoli neprijatelja, Tokanova porodica je pokazala koliku dušu ima i koliko su veliki ljudi.

Naime, supruga pokojnog bubnjara Amadeus benda na dan sahrane je zamolila prijatelje da, umjesto kupovine cvijeća, doniraju novac u humanitarne svrhe.


- Poštovani prijatelji, kako je želja porodice bila da se prilikom sahrane našeg Bojana Zlatanovića Tokana, umjesto kupovine cvijeća, donira novac koji će biti uplaćen u humanitarne svrhe, obavještavamo vas da je prikupljeno 92.120 dinara. Novac je podijeljen na dva jednaka dijela i uplaćen je Minji Matić i Dejanu Radojčiću - napisala je Tokanova supruga na Fejsbuk profilu, a onda dodala:


- Iskreno vjerujemo da smo ispoštovali i Bojanovu želju jer je i sam mnogo puta pomagao drugima. Čuvajte se - završila je ona.

Ovako human gest i ovolika briga za tuđe živote, dok oni ostaju bez svog člana porodice, nismo skoro čuli ni vidjeli. Sigurni smo da je bubnjar, vječiti optimista, i tamo gore presrećan zbog odluke porodice i da je ponosan na svoju hrabru suprugu, koja i u trenutku dok njega zauvijek ispraća pokušava na sve načine da pomogne bolesnoj djeci Minji i Dejanu.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.