x

Porsche objavio fotografiju s kojom je najavio lansiranje novog 911 GT3 modela

Porsche je objavio tamnu fotografiju sa kojom je najavio lansiranje novog 911 GT3 modela za 16. februar, a fokus novog automobila bit će na trkaće staze...

S novim teaserom Porsche je prikazao zadnji kraj 911 GT3 modela iz 992 generacije.

Sportski automobil odlikuje agresivni difuzor i ogromni spojler, koji je tu da dodatno opiše sportsku narav novog modela.


Već je poznato da će se ispod poklopca motora naći 4,0-litarski atmosferac sa snagom od oko 510 KS, što će mu omogućiti ubrzanje od 0-100 km/h za oko tri sekunde, a kupci će imati izbor između ručnog šestostepenog ili automatskog mjenjača sa sedam brzina.

Ovaj agregat je već viđen u prethodnoj generaciji modela 911 Speedster, sa kojim je Porsche obilježio 70-godišnjicu brenda.

Promjene u odnosu na standardni 992.911 podrazumijeva izmjene na karoseriji radi boljih aerodinamičkih karakteristika, gdje će između ostalog standardni poklopac motora biti zamijenjen lakšim od karbonskih vlakana.


Zahvaljujući upotrebi panela od karbonskih vlakana i pametnoj primjeni lakših mehaničkih komponenata iz prethodne generacije GT3, očekuje se da masa ostane na istih 1,400 kg, što je odličan rezultat s obzirom na to da je novi model fizički veći od prethodnika.

Ažuriranje šasije bit će zaokruženo većim disk kočnicama, širim zadnjim gumama i dorađenim amortizerima.


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš li da nađeš ženu na jednu noć? Uđi --- Hotsenn.Com