x

Porsche objavio prve fotografije nove 911-ice

Porsche je tokom prošle sedmice predstavio posljednju izvedbu trenutne generacija modela 911, radilo se o osvježenoj verziji modela GT3 RS, a sada je već započela službena kampanja za premijeru nove generacije.

Za razliku od većine proizvođača koji online objavama u ovom periodu najavljuju ženevsku premijeru svojih noviteta Porsche vjerojatno neće predstaviti novu 911-icu sve do oktobra ove godine.

Na priloženim fotografijama se nalazi tzv. produkcijski prototip, dakle vozilo gotovo u potpunosti identično konačnom serijskom vozilu, a skladno očekivanjima možemo zaključiti kako se novi 911 neće pretjerano razlikovati od svog prethodnika. Što je u osnovi i jedno od glavnih obilježja ovog automobila.

Slično vrijedi i kada je riječ o tehničkim karakteristikama koje se ne bi trebale značajnije mijenjati, no u Porscheu kažu kako su "razne dorade i unaprjeđenja učinile novi model najboljom 911-icom do sada." Velika tehnička novost se navodno može očekivati tek tokom 2023. kada se očekuje da će predstojeća generacija dobiti svoju plug-in hibridnu verziju.

Nova 911-ica će se temeljiti na unaprjeđenoj platformi MMB što će rezultirati smanjenjem ukupne mase automobila. Dimenzije se ne bi trebale značajnije mijenjati, posebno ukupna duljina bi trebala ostati gotovo ista, a dosadašnji izvještaji su govorili tek o proširenju vozila. Snaga motora će donekle porasti, a bogatija sigurnosna i infotainment oprema se podrazumijevaju.

Vjeruje se kako će prve izvedbe nove 911-ice serije 992, Carrera 2S i 4S, biti predstavljene u oktobru na ovogodišnjem pariškom auto salonu, a kasnije će slijediti cijeli niz uobičajenih dodatnih izvedbi poput Targa, Turbo, Turbo S, GT2 i sl.


(Autonet.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.