x

očekivan nastavak

Porsche predstavio novi 911 Cabriolet

Dva mjeseca nakon predstavljanja nove generacije besmrtnog modela 911 iz Stuttgarta stiže i njegovo "open-air" izdanje.

Porsche je novu generaciju modela 911 premijerno predstavio na Sajmu automobila u Los Angelesu koji je održan u novembru, a već tada je bilo objavljeno da će novi 911 (Serija 992) uskoro dobiti i Cabrio verziju.

Zasnovan na Coupe verzijama Carrera S i Carrera 4S, novi 911 Cabriolet također pokreće trolitarski 6-cilindarski boxer motor koji uz asistenciju turbopunjača nudi 450 konjskih snaga i 530 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na zadnju ili obje osovine distribuiraju posredstvom novorazvijenog 8-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila.

Suštinska razlika u odnosu na Coupe odnosi se, naravno, na platneni sklopivi krov iznad glava putnika kojem za spuštanje/podizanje treba samo 12 sekundi, a čitava operacija može se uraditi do brzine koja ne prelazi 50 km/h.

Očekivano, teži 911 Cabriolet neznatno je sporiji od Coupe verzije. Cabrio Carrera S, bez Sport Chrono paketa i dalje stiže do 306 km/h, a verzija s pogonom preko obje osovine (4S) razvija 303 km/h. Prve isporuke planirane su za ljeto, a u odnosu na Coupe verzije "topless" Carrere bit će skuplje za desetak hiljada eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.