x

Porsche proizvede samo dva ista sportska automobila godišnje

Koliko je individualizacija automobila prilikom kupnje otišla daleko najbolje opisuje podatak da Porsche svake godine proizveden svega dva ista sportska automobila.

Obzirom na činjenicu da se Porsche 911 i Porsche 718 zajedno godišnje proizvedu u nakladi od čak 25.000 primjeraka logično bi bilo zaključiti da svake godine kupcima budu isporučeni deseci, pa možda čak i stotine istih primjeraka. Međutim, to ipak nije tako.

Mogućnosti individualizacije su uistinu goleme. Porsche 911 i Porsche 718 Boxster/Cayman proizvode se u 39 različitih varijanti, a kad se tome pridodaju razni paketi opreme pa buje karoserije i interijera, dizajn naplataka te sve stavke s popisa dodatne opreme postaje jasno zašto se službeno prodaju svega dva ista primjerka godišnje. Međutim, to upravi ne smeta. Čak dapače, gotovo iz mjeseca u mjeseci u ponudu stižu nove Verzije.

Posljednja u nizu su Porsche Boxster Spyder i Porsche Cayman GT4 s visokoturažnim atmosferskim 4-litrenim benzincem koji razvija 415 KS i 420 Nm, a nudi se vozačkim entuzijastima pa dolazi isključivo u kombinaciji s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem i stražnjim pogonom.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.