x

POČETAK U 4:05 SATI

Posljednja šansa BiH za medalju u Tokiju: Mesud Pezer na leđima nosi nade čitave nacije

Kada bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer za nekoliko sati izađe na Olimpijski stadion u Tokiju na svojim leđima će nositi nade čitave nacije. Bacač kugle je posljednji takmičar u Tokiju koji može donijeti prvu olimpijsku medalju u historiji naše države.

Dvadesetšestogodišnji Pezer će u ranim jutarnjim satima, tačnije u četvrtak u 4:05 po srednjoevropskom računanju vremena boriti za medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u bacanju kugle zajedno sa još 11 takmičara.

Zlato je već "rezervirano" za svjetskog rekordera, Amerikanca Ryana Crousera, dok su glavni favoriti za srebro i bronzu Novozelanđanin Tomas Walsh i Amerikanac Joe Kovacs.


Ipak, Pezer se na osnovu rezultata u kvalifikacijama može s pravom nadati jednoj od medalja za koje su favoriti Walsh i Kovacs.

Naime, naš bacač kugle je u kvalifikacijama zauzeo treće mjesto zahvaljujući hicu od 21,33 metra, odmah iza Crousera (22,05) i Walsha (21,49).


Uz Crousera, Walsha i Pezera u finalu će nastupati i Darlan Romani, Mostafa Amr Hassan, Zane Weir, Chukwuebuka Enekwechi, Kyle Blignaut, Armin Sinančević, Jacko Gill i Payton Otterdahl.

Pezerov lični rekord iznosi 21,48 metara, a ukoliko ga nadmaši itekako se ima nadati medalji kojom bi ispisao historiju bosanskohercegovačkog sporta.

Poželimo sreću našem Pezeru i da nas u ranim jutarnjim časovima obraduje olimpijskom medaljom!


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.