x

Postoji mnogo načina da se voli, ali samo je jedna ljubav vrijedna borbe

Svi znamo da je ljubav bojno polje, ali da li je svaka ljubav vrijedna borbe? Vjerovatno ne. Nije svaka ljubav ista i upravo zbog toga smo često u nedoumici šta je prava ljubav zapravo. Možda nije svaka ljubav ona prava, ali to ne znači da nije čista i vrijedna. 

Prava ljubav je jednostavna. Nije uvijek lako, ali ne budi ni konstantno osjećanje pritiska. Kada sa nekim odlučite da gradite budućnost, uspostavite harmoniju između svih suprotnosti, to znači da vam se dešava prava ljubav i da je naišla prava osoba za vas. Na takvom odnosu treba raditi i ulagati, ali je vrijedno! Za takvu ljubav se treba boriti!

Teška ljubav

Ovo je ljubav koja će vas držati na zemlji, koja od vas zahtijeva da budete odgovorni. Imaćete partnera koji vas kontroliše i odlučuje kakvi biste trebalo da budete. Ponekad suprotna strana osjeća strah, ali ne odlazi jer osjeća da je to ljubav kakva mu je potrebna i kakvu zaslužuje. U ovakvom odnosu moguće je da oba partnera izvuku najbolju verziju sebe, ali da li je ljubav u tome da vidimo kakvi bismo mogli biti, ili u onome kakvi jesmo?


Ljubav pod svaku cijenu

Ova ljubav je oštećena. Uzrok tome mogu biti udaljenost, sticaj okolnosti i sudbine. Takav odnos je prepun stvari na kojima je neophodno raditi. Međutim, postoje neke stvari koje se ne mogu popraviti ma koliko se trudili da opstanete zajedno. Čak i ako vi osjećate da je to to i čini vam se da bi moglo trajati zauvijek, neke stvari je jednostavno bolje pustiti.

Zabranjena ljubav

Ljubav koja se ne može i nikada neće dogoditi, zato što nije dozvoljena od strane univerzuma i ljudi oko vas. Ovo je ona ljubav zbog koje biste bili spremni da pomjerite kosmos, zbog koje tinjate i čeznete, ali se ne dešava jer vam nije suđena.

Neuzvraćena ljubav

Jedan od onih stereotipa ljubavi u kojoj jedna osoba voli, ali ne izgovara to jer zna da je druga osoba poštuje, ali je ne voli na isti način. Ljubav koja je neizrečena i sputana, koja boli, ali i znači. Osoba koja voli, zna da voli bezuslovno osobu koju odlično poznaje, koja je cijeni i poštuje, ali nije suđeno da svako svakoga zavoli.

Prava ljubav

Ljubav koja je toliko stvarna, da vas ponekad uplaši. To nije ljubav za kojom izgorite, već ona koja se nenadano dogodi. Ljubav koja razumije, strpljiva je, vjeruje i nema očekivanja. Ljubav koja je spremna da vam se dogodi i pušta vas da se dogodite njoj. To je ljubav koja vas ne zamara, nego vas otrežnjuje, pokazuje da niste uzalud sanjali!

Jedino je prava ljubav ona za koju se vrijedi boriti. Jer ljubav nije da se trpi, da se pregori i da se oćuti. Ljubav je da vam se desi i samo takvu ljubav zaslužujete i za nju se vrijedi boriti!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.