x

Ne želi ići iz Juventusa

Potpuni zaokret u slučaju Ronalda: Slijedi potpis, ali i znatno manja plata od one koju je imao

Cristiano Ronaldo je odlučio da ostane u Juventusu, tvrdi italijanski sportski list Gazzetta dello Sport.

Činilo se kako će Ronaldo ovog ljeta napustiti Juventus, ali stvari su se u potpunosti promijenile. Portugalac je odlučio da ostane i da predvodi tim koji će imati velike ambicije s Massimilianom Allegrijem u novoj sezoni. Cilj je da se vrati Scudetto, ali i naravno da se pokuša najzad osvojiti Liga prvaka.

Ronaldo ne samo da je odlučio da ispoštuje trenutni ugovor koji ima s Juventusom (do ljeta 2022. godine), nego je odlučio da potpiše novi ugovor i uz sve to prihvatio je da manju platu.

Ona trenutno iznosi 31 milion eura po sezoni, a to je u ovom trenutku previše za Juventus koji je, kao i svi drugi, na svojoj koži itekako osjetio pandemiju koronavirusa i krizu koja je uslijedila.


Iskusni napadač je nakon eliminacije Portugala odlučio da ode na zaslužen odmor, ali i da na miru razmisli i donese odluku u svojoj budućnosti. Shvatio je da je ostanak u Torinu trenutno najbolja opcija za njega, bez obzira na interes iz Manchestera i Pariza.

Novi direktor Juventusa Federico Cherubini govorio je o budućnosti Ronalda.

"Nemamo signal od igrača ili njegove okoline koji bi mogao da nam sugeriše transfer. Za nas on igra ključnu ulogu i drago nam je što ga imamo u timu".


Cristiano Ronaldo je prošle sezone odigrao ukupno 44 utakmice u svim takmičenjima za Juventus. Portugalac je postigao 36 golova i upisao četiri asistencije. U italijanskoj ligi Ronaldo je zabio 29 golova i postao najbolji strijelac.

Uz to, postigao je pet golova na Euru i lider je na listi strijelaca cijelog turnira. Patrik Schick ima isti broj pogodaka, ali češki napadač je drugi jer nema nijednu asistenciju, dok Ronaldo ipak ima jednu.

Karijeru je počeo u Sportingu, ime izgradio u Manchester Unitedu, vrhunac dostigao u Real Madridu, da bi zatim došao u Torino. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.