x

Potrebno 50.000 eura: Petogodišnjoj Ilhani i njenom ocu Jasminu otkazuju bubrezi!

Petogodišnjoj Ilhani i njenom ocu Jasminu otkazuju bubrezi i potrebna im je naša pomoć. Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja novca, a porodici možete pomoći preko posebnog broja telefona.

Jasmin Čorbo boluje od hroničnog zatajenja bubrega, a kao dijete radio je biopsiju bubrega i već tada se moglo naslutiti šta je u pitanju. Prije 13 godina uradio je transplataciju bubrega kada mu je otac bio donor, ali i taj bubreg mu otkazuje, te je od decembra prošle godine ponovo na dijalizi. Zbog toga će Jasmin uskoro ponovo morati raditi transplataciju bubrega.

Istu bolest imala je i Jasminova nana, majka, daidža, a izgleda da je bolest nažalost naslijedila i Jasminova kćerkica. Ilhana od svoje prve godine izmokrava krv. Brojne pretrage na klinikama u Ljubljani, Minhenu i Zagrebu nisu dale tačnu dijagnozu, zbog čega djevojčica mora raditi biopsiju bubrega.


Ilhanina mama čuva bubreg za nju ako joj zatreba, dok su Jasminu potencijalni donori jedan član porodice kao i jedan prijatelj. Troškovi transplatacije, pretraga i liječenja Jasmina i Ilhane dolaze do 50.000 eura.

Organizacija Pomozi.ba apel za pomoć ocu i kćerki objavila je na platformi www.pomoziba.org gdje je u samo nekoliko klikova moguće donirati željeni iznos novca sa kreditne ili debitne kartice. Na linku se također mogu naći i ostali brojevi računa za uplate. Za ovu akciju je u funkciji i humanitarni broj 17012 putem kojeg se mogu donirati 2 KM. Broj je jedinstven za sve telefonske operatere u BiH.


Izvor: Klix

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................ cutt.ly/syvK0vy