x

NELJUDSKI USLOVI

Potresna fotografija iz Trebinja, pacijent u dvorištu primao infuziju!

Stanje u kojem se nalazi zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini je veoma loše, a njega najbolje ilustriraju primjeri kao što je onaj iz Trebinja, gdje je pacijent u dvorištu zdravstvene ustanove primao infuziju.

"Na slici je moj prijatelj. Danima se bori s visokom temperaturom, a ima i upalu pluća. Ovako je danas primio terapiju. Dok vlastodršci balahaju, grade vile i bazene, rasipaju sramne tendere, narod se ovako liječi", napisao je uz objavljenu fotografiju Duško Miljanović iz Trebinja.

Da je fotografija vjerodostojna kasnije je potvrdila Branka Drašković, direktorica Doma zdravlja Trebinje, te da služi na ponos tamošnjim zdravstvenim radnicima koji ne biraju uslove i broj pacijenata, već rade s onim što imaju.


O stanju u kojem se nalazi naše zdravstvo govore i stalni vapaji vlasti, kao i zdravstvenih radnika. Tako je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić poručio da su, u borbi protiv koronavirusa, vrlo značajni solidarnost i kolektivitet ustanova te republičke i lokalne vlasti, kao i pojedinci koji sarađuju za dobrobit pacijenata.

"Ovo je izazovno vrijeme u kojem tražimo kako na najbolji način da odgovorimo koronavirus i kovid oboljenju koje je toliko nepredvidivo, kao što kažu kliničari i ljekari svih specijalnosti s primarnog i sekundarnog nivoa, da je ishod infekcije neizvjestan i da može da se razvija tako brzo da u trenutku kada se pacijent javi ljekaru potrebna mu je invazivna ili neinvazivna respiratorna podrška", izjavio je Šeranić novinarima u Doboju.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.