x

Zasad bez detalja

Potvrda iz Minija: Novi John Cooper Works GP stiže 2020. godine

Na zvaničnom Twitter profilu Minija je potvrđeno da novi John Cooper Works GP dolazi 2020. godine.

Detalji i fotografije nisu objavljeni, ali koncept predstavljen ove godine na Goodwood festivalu brzine nagovještava dizajn produkcijskog modela.


Prva i druga generacija modernog Minija je ponudila JCW GP model krajem životnog ciklusa, a to se dogodilo 2006. i 2012. godine. Novi JCW GP će stići nešto prije očekivanog predstavljanja novog Minijevog hatchbacka. Član BMW-ovog upravnog odbora Peter Schwarzenbauer je rekao da je Mini John Cooper Works GP u fazi razvoja te da će se pojaviti 2020. godine.

Britanski brend u vlasništvu BMW-a je saopćio da je koncept inspirisan pobjedama na reliju u Monte Carlu krajem šezdesetih godina.


Pomenuti koncept ima ekstremni dizajn koji vjerovatno neće biti prenesen na produkcijski model u potpunosti, što je očekivano.

Posljednji JCW GP je pokretao 1,6-litarski četverocilindrični benzinski motor s turbopunjačem koji je razvijao 215 KS, a automobil je ubrzavao od 0 do 100 km/h za 6,8 sekundi. 


Aktuelni standardni JCW ima 2,0-litarski četverocilindrični benzinski motor s turbopunjačem koji isporučuje 227 KS te do "stotke" ubrzava za 6,3 sekunde.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.