x

PSG se oglasio

Potvrđeno: Neymar više od dva mjeseca van terena

Francuski prvak PSG potvrdio je danas kako će Brazilac Neymar morati na dužu pauzu zbog povrede stopala.

PSG je potvrdio kako će brazilski fudbaler pauzirati 10 sedmica zbog povrede metatarzalne kosti, te će tako propustiti oba meča Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, ali i četvrtfinalni duel ako se tamo PSG plasira.

Usprkos nešto težoj povredi, odlučeno je da Neymar ne ide na operaciju, ali pauza je neophodna i on do aprila neće biti dostupan treneru PSG-a Tomasu Tuchelu.

Neymar je povredu stopala zadobio u utakmici Kupa između PSG-a i Strasbourga i bez njega će francuski prvak imati mnogo teži zadatak protiv Manchester Uniteda.

Ove sezone brazilski fudbaler je igrao sjajno. Nastupio je u 23 utakmice i ostvario je fantastičan učinak od 20 golova i 10 asistencija.

Ipak, ponovo će zbog povrede propustiti ključni dio sezone u kojem će PSG morati da igra bez njega.

Neymar već pet godina uzastopno "na odmoru" u istom periodu

Neymar je prethodnih godina pravio Barceloni dosta problema tražeći da dobije nekoliko dana predaha zbog rođendana svoje sestre.

Neymar je prije nekoliko sezona otišao u Brazil na proslavu rođendana svoje sestre kada je Barceloni bio najpotrebniji, te se tada našao na veliko udaru navijača. Brazilac očito želi nastaviti tradiciju i u PSG-u, te je već najavio da će biti odsutan zbog odlaska u domovinu.

Njemu u prilog ide i činjenica da je nedavno zadobio povredu zbog koje će sigurno van terena biti najmanje mjesec dana. Iako su iz PSG-a tražili da ostane u Parizu kako bi mogli pratiti njegov oporavak pred važne mečeve Lige prvaka narednog mjeseca on je odlučio da ipak otputuje za Brazil.

Njegova sestra rođendan slavi 11. marta i već sada je najavio da će biti odsutan u tom periodu što će biti peta godina zaredom da to radi. Prethodne dvije godine je bio povrijeđen, a dvije godine prije toga suspendovan.

Mnogi su vjerovali da je u posljednjoj sezoni u Barci slagao da je povrijeđen, te da je dvije sezone prije toga namjerno dobijao crveni karton kako ne bi igrao. Tradicija se nastavlja i sada.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.