x

Napustili domaće prvenstvo

Povijesna odluka Obradovićevog Partizana, nemaju namjeru da mijenjaju stav

Košarkaški klub Partizan odlučio je da ne igra završnicu KLS-a, odnosno šampionata Srbije.

Nakon nemilih dešavanja i navijačkih nereda tokom finalne serije play-offa ABA lige, Partizan je odlučio da 'kazni' svoje navijače tako što se neće ni boriti za titulu u Srbiji.

"KK Partizan NIS je završio sezonu 2021/22 i neće se takmičiti u plej-ofu domaće Superlige. Ovakvu odluku, klub je donio nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Poslije svih apela koji su stizali i iz KK Crvena zvezda MTS i KK Partizan NIS, na svih pet utakmica su se dešavali brojni incidenti koji su dovodili do prekida utakmica, ugrožavanja bezbjednosti igrača i članova stručnog štaba, djelimičnog i potpunog pražnjenja dvorane, kazni i brukanja srpske, odnosno regionalne košarke pred čitavim košarkaškim svijetom", piše u saopštenju Beograđana.


"U svim događanjima, iz Partizana NIS nije izostala samokritičnost, jer su i predsjednik Ostoja Mijailović u javnim nastupima i trener Željko Obradović na konferencijama za medije, javno kritikovali neodgovorne pojedince među navijačima crno-bijelih zbog njihovog neprimjerenog ponašanja. Na žalost, nije urodilo plodom. Ovim činom, Partizan NIS želi da pošalje poruku kako više ne želi da bude dio huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana NIS i Crvene zvezde MTS bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svijet", navodi se.


Ostaje sad da se vidi kakva će biti reakcija KSS pošto prema pravilima Partizanu prijeti izbacivanje dva ranga ispod, odnosno u Srpsku ligu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.