x

Poznat datum otvorenja: Pogledajte unutrašnjost Hotela Monti na Igmanu

Svečano otvorenje Hotela Monti, nekadašnjeg Ferija, na Igmanu planirano je 23. decembra 2020. godine, saznaje Akta.ba.

"Za ovaj datum smo se odlučili kako bismo našim sugrađanima, ali i gostima iz regije, omogućili da vrijeme predviđeno za zimske odmore ipak mogu provesti na našoj olimpijskoj planini Igman", potvrdio je za Akta.ba Emir Granov, osnivač firme Monti d.o.o. 

Hotel Monti ima 65 soba, sa ukupno 145 smještajnih jedinica. U okviru hotela je i restoran sa 360 sjedećih mjesta i 215 vanjskih te će biti otvoren i za vanhotelske posjetioce.


Vrijednost investicije je višemilionska, a Granov napominje da je ovo prva faza planirane investicije na planini Igman, te da su inicirali izmjenu regulaconog plana Veliko Polje Igman. Njime je planirana izgradnja sportsko-rekreaciog centra sa raznovrsnim sportskim sadržajima, kako za zimske tako i za ljetne aktivnosti. 

"Neki od sadržaja su profesionalni fudbalski tereni po FiFA standardima, teniski tereni, multifunkcionalna dvorana, staze za biatlon, biciklisticke staze. Razvoj ovog projekta je planiran u naredne dvije godine, a njegovom implementacijom bi ovaj lokalitet planine Igman ponudio raznovrsne sadrzaje za profesionalne sportiste ali i za rekreativce", ističe Granov.


Većina kompanija koje su radile na građenju i unutrašnjem uređenju su domaće kompanije koje su i bile uključene i na njihovima prethodnim projektima.

"Ponosni smo na dugoročnu saradnju sa našim partnerima. Glavni projekat i enterijer je rađen od strane arhitektonskog biroa na čelu sa arh. Kenanom Hadžovicem, a na izvođenju radova je bilo angažovano više desetina bh. kompanija, a neke od njih su HMI, Lux Co, Invel koji je radio kompletnu rasvjetu..", ističe Granov.


Iako je prvobitni, radni, naziv hotela bio O3, on će se zvati Hotel Monti i u njemu će posao dobiti 50 uposlenika.

Budući da je pandemija koronavirusa najviše pogodila sektore turizma i ugostiteljstva, Granov smatra da je vrlo teško praviti neka predviđanja.


"Naš cilj je maksimalno poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane nadležnih institucija, kako bismo sve kapacitete ponudili našim sugrađanima i gostima iz regije, uz nadu da ćemo do proljeća imati bolju zdravstvenu situaciju u državi i svijetu i da ćemo ponovo bilježiti ponovno veliki broj stranih turista", zaključuje Granov.


(Akta.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.