x

tragedija o kojoj se priča

Poznati nalazi obdukcije mladića iz Tešnja koji je preminuo na proslavi 18. rođendana!

Okolnosti smrti Almedina Dugalića (18) iz Tešnja se još uvijek utvrđuju. Nakon završene obdukcije ustanovljeno je da je uzrok smrti ovog mladića zatajenje srca, potvrdio je za "Avaz" Elmedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

- Jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog za postojanje osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo "Posjedovanje, odnosno, omogućavanje uživanje opojne dr.ge", a vjerovatno će biti proširena i na više lica. Obavljena je obdukcija. Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca. Izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja koja će se izvršiti u narednom periodu i koja kad se sublimiraju izjave i materijalni dokazi, na kraju biti prezentiran kroz jedan izvještaj koji će biti proslijeđen Tužilaštvu - rekao je Fišek.


Da li je uzrok smrti uživanje opojnih dr.ga to će se saznati nakon analiza vještaka medicinske struke, a kako kaže portparol trenutno postoje indicije koje se ispituju.

O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na mjesto događaja, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajnim radnjama u porodičnoj kući preminulog. Tokom uviđaja, mjesto događaja je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.

.

.

.

.

Izvor: Avaz 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.