x

Poznati šminkeri otkrivaju kako svoje četkice održavaju čistim

Jako je važno da što prije shvatite važnost čistog pribora za šminku i da i čistoća “alata” postane dio vaše beauty rutine! Četkice koje se koriste za make-up dodiruju vašu kožu i prilaze joj bliže nego bilo šta drugo…

S estetske strane, četkice na kojima se nalaze ostaci proizvoda za šminku narušiće proces aplikacije, kao i finalni izgled. Tečni puder neće “leći” kako treba, a sjenka za oči promijeniće boju ako nije nanesena čistom četkicom.

Evo šta o ovoj temi kažu poznati šminkeri…


Priscilla Ono

Zadužena za Rihannin “glow”, izričita je dok govori kako čisti četkice nakon apsolutno svake upotrebe. Njen postupak je sljedeći, Priscilla voli da potapa četkice u flašicu sa solucijom za te namjene, zatim ih izvadi i briše o peškir, i takav ciklus ponavlja dokle god je potrebno. Tvrdi da joj takav odnos prema četkicama omogućio da neke od njih traju preko 13 godina.

Etienne Ortega

Make-up artist poznatih holivuskih lica jedan je od onih koji beauty blendere i četkice održava besprijekorno čistim. Bira sredstvo koje ih neće umastiti i naglašava da se ne zaustavlja dok oprema nije potpuno čista.

Keita Moore

Čišćenje četkica od izuzetne je važnosti, pogotovo kada se one upotrebljavaju za šminkanje većeg broja klijenata. Za uklanjanje dugotrajnih tečnih pudera, Keita koristi sopstveni DIY proizvod: fabričko sredstvo pomiješano sa kokosovim uljem i sapunom za dezinfekciju. Ne zaboravite na uvijače za trepavice i pincetu. Moore ih najprije opere vodom i sapunom, a zatim potopi u tečnost sa koncentratom barbicida.

Rob Scheppy

Za brzu dezinfekciju, Rob koristi tečnosti specijalizovane za tu namjenu. Na kraju dana, ipak se vrati staroj metodi koja uključuje najosnovnije – neparfimisani sapun i toplu vodu.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.