x

/ SPORT / NOGOMET

Poznati sportski medij već predvidio ko će osvojiti sljedeće Svjetsko prvenstvo

U predviđanju ESPN-a navodi se da na sljedećem prvenstvu neće biti ni Lea Messija, ovogodišnjeg prvaka, ni Cristiana Ronalda, portugalske zvijezde, a dvije najveće zvijezde na sljedećem turniru bit će Erling Haaland i Kylian Mbappe. 

Iako se Norveška nije kvalifikovala u Katar, ESPN prognozira da će im to uspjeti 2026. te da će ih predvoditi Haaland i aktualni kapetan Arsenala Martin Odegaard.

Budući da je Mbappe zablistao već dva puta na najvećoj fudbalskoj pozornici, ESPN navodi da je možda jedini koji ga može izazvati upravo Haaland, prenosi Direktno.hr.

Brazil se neće proslaviti ni na sljedećem turniru.

Iako su bili superfavoriti na turniru u Kataru, na put ka svjetskoj slavi stala im je Hrvatska.

Na Neymaru je ogroman pritisak, no neki će se Brazilci do 2026. penzionisati (Thiago Silva, Dani Alves i Casemiro) pa se čini da će osvajanje sljedećeg SP-a za Brazilce ostati nedosanjani san.

SAD se ima čemu radovati, vjeruju prognostičari ESPN-a, navodeći da bi selekcija SAD-a mogla ostvariti dobar rezultat na turniru kojem će biti jedan od domaćina.

Christian Pulisic, Tyler Adams, Weston McKennie, Yunus Musah, Timothy Weah bit će na vrhuncu pa bi SAD mogao proći i četvrtfinale.

S Kaneom ili bez njega, Englezi će opet biti razočarani.

Harry Kane će na sljedećem turniru imati 33 godine, što će biti problem za engleski napad. Njemačka, Španija i Italija će se vratiti.

Zlatna kopačka pripast će Mbappeu ili Haalandu, a ako se Norveška kvalificira – nagradu će ponijeti Haaland.

Zlatna rukavica otići će u ruke talijanskog golmana Gianluigija Donnarumme, no ESPN je to isto prognozirao i 2018. za SP-u Kataru, a znamo da se Italija u Katar nije ni kvalificirala. 

Jamal Musiala bit će najbolji mladi igrač na turniru.

Ko će osvojiti SP 2026.? ESPN vjeruje da će to biti Francuzi, ali naglašava da će konkurentni biti i Njemačka i Italija.

ESPN je prije četiri godine prognozirao i da će ovogodišnje prvenstvo u Kataru osvojiti Francuzi, ali ni to nisu pogodili jer trofej je otišao u Argentinu.

Izvor:radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.