x

POČINJE U UTORAK NAVEČER

Poznati svi parovi NBA plej ina i plej ofa: Očekuju nas interesantni dueli

Sinoć je završena regularna sezona NBA lige i poznati su svi parovi plej ofa, kao i plej in turnira.


Sinoć je završena regularna sezona NBA lige i poznati su svi parovi plej ofa, kao i plej in turnira.

Prvih šest ekipa iz obje konferencije se direktno plasiralo u plej of, dok će se ekipe koje su završile od sedmog do desetog mjesta kroz plej in dati preostale četvrte ekipe koje će plej of započeti sa sedme i osme pozicije.

Plej in turnir funkcioniše na principu da se prvo igraju utakmice između sedme i osme, odnosno devete i desete ekipe. Pobjednik duela sedmoplasiranog i osmoplasiranog dobija sedmo mjesto, dok poraženi ima još jednu priliku za osiguranje plej ofa u utakmici sa pobjednikom duela devetoplasirane i desetoplasirane ekipe.

Sinoć je bilo dosta zanimljivih duela u Zapadnoj konferenciji gdje su se četiri ekipe borile za peto i šesto mjesto, odnosno direktan plasman u plej of.

Na kraju je to pošlo za rukom Golden Stejt Voriorsima koji su praktično demolirali Portland, za koji nije nastupio Jusuf Nurkić, rezultatom 157:101 i Los Anđeles Klipersima koji su slavili protiv Finiks Sansa rezultatom 119:114, koji su odmarali svoje glavne igrače.

Nju Orleans Pelikasni su bili poraženi od Minesote rezultatom 113:108, dok su Lejkersi i pored pobjede nad Jutom završili kao sedmi i igrat će plej in.

Plej in susreti Zapadna konferencija:


Los Anđeles Lejkers(7) – Minesota Timbervulvs (8)

Nju Orleans Pelikans (9) – Oklahoma siti Tander (10)

Plej in susreti Istočna konferencija:

Majami Hit (7) – Atlanta Hoks (8)

Toronto (9) – Čikago (10)

Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.