x

Poznato kada stiže električni Ford Bronco

Glavna tema u američkim automobilskim medijima tokom posljednjih pet godina je svakako bio model Ford Bronco.

Pored toliko pohvala na račun retro stila, uglavnom se pisalo kako Ford nije u stanju da zadovolji veliku potražnju i da se zbog toga cijene otimaju kontroli.

U suštini, ako danas želite da kupite ovaj terenac, budite spremni izdvojiti između 30-50% više od cene koju je Ford ranije odredio.


S druge strane, ako ga naručite, čekaćete i do par godina da vam stigne na fabričku adresu.

U takvim uslovima se očekivalo da će američki proizvođač vozila ukloniti sve nedostatke pre nego što krene sa budućim planovima, ali to očigledno nije slučaj.


Već smo vidjeli izdanje visokih performansi pod imenom Raptor, a takođe se priča da nam kompanija sprema i prvo osvježenje do 2025. godinu. A ako su kolege sa sajta AutoForecastSolutions pouzdane s informacijama koje puštaju u etar, kupci će takođe moći da naruče i električni Bronco 2029. godine.

Ova vijest se prvo pojavila na zvaničnom sajtu gdje je navedena ponuda terenca pod nazivom Bronco6G, a zatim se proširila i na ostale automobilske medije. Ovaj izvor poseduje listu koja pokazuje očekivanja u automobilskom svijetu i među njima piše da će električni Bronco silaziti sa pokretne trake od 2o29. do 2036. godine. Proizvodiće se na novoj platformi nazvanoj TE1 zajedno sa modelima F Serija, Transit i Ranger.


Ono što je takođe zanimljivo jeste i informacija da Ford nema u planu da eliminiše motore sa unutrašnjim sagorijevanjem goriva, i nastaviće da proizvodi na sadašnjoj platformi T6. To znači da standardni i električni Bronco neće dijeliti platforme, a serijska proizvodnja ovog noviteta bi trebalo da krene u novembru 2029. godine.

Bronco se inače trenutno nudi sa tri turbobenzinca i to sa 2,3-litarskim koji razvija 300 konjskih snaga, zatim sa 2,7-litarskim sa trideset „grla“ više, i na kraju je u katalogu i "svemogući" Raptor sa 3,0-litarskim agregatom i 400 "konja". U svim slučajevima mjenjač je desetostepeni automatski s izuzetkom onog baznog motora koji se može naručiti i sa sedmostepenim manuelnim, piše AutoRepublika.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.