x

Poznato kada stiže električni Kawasaki

Kawasaki će kasnije ove godine lansirati svoja prva dva električna motocikla.

Japanska kompanija je jedna od vodećih kada je riječ o elektrifikaciji, a tokom posljednjih nekoliko godina je predstavila više patenata vezanih za električnu tehnologiju.

Na trci "Osam sati Suzuke", voženoj prije nekoliko sedmica, brend iz Akašija je po prvi put javno prikazao električnu i hibridnu mašinu. Hibrid je izgledao kao spoj Ninja modela srednje klase i H2, dok je električni motocikl bio znatno manji i izgledom je podsjećao na Z250.


Jedna od najčudnijih činjenica vezanih za električni motocikl je prostor ostavljen na prednjem dijelu, iza točka. Na tom mjestu obično stoji hladnjak ili baterija. Kod Kawasakija, baterija je znatno manja, što za posljedicu ima manju težinu i veću agilnost.

Teško je reći šta je po sredi, ali vjerovatno ćemo i to uskoro saznati. Očekuje se da će imati oko 14 KS (11 kW), kao i da će nositi naziv E2. Lansiranje bi moglo biti u novembru. Biće ekvivalentan modelu od 125 kubika, što je segment u kojem se nalazi najviše električnih dvotočkaša.


Međutim, neke informacije sugerišu da bi električni agregat E2 mogao da proizvede znatno više snage, dovoljno da E2 dovede u blizinu Z400.

U planu je i varijanta E2 s oklopom, koja bi možda nosila ime E2-R. Ona bi imala isti agregat i performanse, mada uz sportskiji osjećaj u vožnji.

Što se više detalja, uključujući cijenu i dostupnih boja, tiče - morat ćemo da sačekamo još malo.


(B92)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.