x

Pranje dječje odjeće

Možda mislite kako pranje dječje odjeće ne može poći po krivu. Ali znajte da vaš mališan ima vrlo nježnu kožu koju može iritirati gruba odjeća ili pogrešni deterdženti.

Operite prije upotrebe

Ovo možda zvuči glupo, ali ne znate uvijek u kakvom je okruženju svaki predmet bio prije nego što je došao do vas ili na putu koji je prošao. Odjeća za bebe može lako pokupiti prašinu, prljavštinu ili druge nadražujuće tvari u vlaknima materijala iz skladišta, trgovine ili čak vašeg doma.

Bebina koža je osjetljiva, tako da može doživjeti iritaciju kao rezultat svrbeža tkiva ili drugih sitnih iritansa. Iz tog razloga uvijek je najbolje oprati novu odjeću prije nego što je vaše dijete obuče kako biste izbjegli bilo kakvu mogućnost iritacije.


Odredite pravu temperaturu

Uvijek preporučujemo pranje cjelokupne odjeće, čak i odjeće za bebe, na 30c ili 40c stupnjeva. Ovo je dovoljno vruće da se riješi bilo kakvih mrlja ili prljavštine na odjeći, a također će uštedjeti vaš novac i okoliš.

Jedina iznimka ovdje je kada je vaše dijete bolesno ili je odjevni predmet jako zaprljan, viša temperatura bi mogla biti korisna za uništavanje jačih bakterija koje bi se mogle zadržati okolo.

Dječju odjeću možete prati s ostatkom rublja, no pokušajte izbjegavati jake deterdžente i omekšivače. Manje je vjerojatno da će deterdženti za pranje rublja s oznakom “osjetljivo” ili “nježno” iritirati kožu vaše bebe.

Prije pranja namočite odjeću zaprljanu izmetom u sredstvu za dezinfekciju pelena. Sredstvo za dezinfekciju pelena također čini zgodno prethodno namakanje nakon što vaša beba počne jesti krutu hranu.

Omekšivač

Dječji predmet će se centrifugirati u perilici rublja 100 puta u svom životnom vijeku, pa kako spriječiti da postane suh i beživotan? naravno omekšivač! Nježni hipoalergenski omekšivač pomoći će da odjeća i predmeti vaše bebe budu super mekani i udobni i dalje.

Samo provjerite etiketu prije dodavanja regeneratora za rublje: neka odjeća za bebe ima sloj otporan na plamen koji omekšivač ne može oštetiti.


Dodatni savjeti za pranje:

pokušajte kupiti odjeću slične boje i materijala kako biste mogli jednostavno ubaciti sve stvari zajedno i uštedjeti brdo vremena smanjenjem količine odvojenih pranja koja morate obaviti.

razmislite o organskom pamuku. Korištenje organskog pamuka ne samo da ima toliko koristi za okoliš, nego i za vaše dijete. U proizvodnji se ne koriste kemikalije, a i znatno je mekši na osjetljivoj koži. Odjevni predmeti od organskog pamuka također traju puno dulje od standardnog uzgojenog pamuka pa će vam pomoći uštedjeti

korištenje nebiološkog deterdženta pri pranju odjeće novorođenčadi koji su i dalje vrlo učinkoviti, ali su nježniji za kožu.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.