x

Pratite protest uživo: Uznemirujuće scene iz Beograda! Policija bacila više od 20 suzavaca, demonstranti se povlače! (Video)

Demonstranti koji su se okupili ispred Skupštine Srbije nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog sata u Beogradu, probili su vrata parlamenta i ušli u zgradu, ali ih je žandarmerija ubrzo zaustavila i izbacila napolje. Građani su ponovo pokušali upad bacajući baklje i limenke nakon čega je policija odgovorila suzavcem.


Prema nepotvrđenim informacijama, ima i povrijeđenih, a na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vide demonstranti obliveni krvlju.

00:15 - Više od 20 suzavaca ispaljeno je na demonstrante, koji se povlače. Razbijeni su u manje grupe. Čuju se zvižduci i pogrdni izrazi upućeni predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.


00:05 - Građani su ponovo pokušali upad bacajući baklje i limenke nakon čega je policija odgovorila suzavcem i rastjerala demonstrante koji su uzvratili bakljama, javlja "Blic".


23:50 - Demonstranti trenutno lome saobraćajne znake ispred Skupštine, dok druga grupa gazi i lomi saobraćajnu signalizaciju, prenosi "Kurir".

23.40 - Nakon bačenih suzavaca, demonstranti se polako razilaze ispred Skupštine, spuštaju se niz okolne ulice i nastavljaju duž Kralja Aleksandra.


23:30 - Nakon nemilih scena, među prvima se obratila Ana Brnabić, premijerka Srbije.

- Najoštrije osuđujem vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se zemlja bori sa pandemijom - poručila je večeras premijerka Ana Brnabić.

Ispred Doma Narodne skupštine je sve napetije. Demonstranti su ponovo pokušali da upadnu u Skupštinu, na šta je policija odgovorila suzavcem. Ali, ubrzo su iz mase poletele baklje.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.