x

Prava ljubav doći će između 27. i 35. godine

U svom istraživanju oslanjala se na matematičke obrasce, statistiku i algoritme, uključujući i ono što je nazvala 'teorijom optimalnog zaustavljanja.

Ljubav je zaista igra brojevima, a matematičari su uspjeli izračunati dob u kojoj ćemo najvjerojatnije upoznati svog savršenog partnera.

Matematičarka dr. Hena Fraj (Hannah Fry) provela je istraživanje koje je otkrilo dob kada će ljudi najvjerojatnije pronaći pravu ljubav. U svom istraživanju oslanjala se na matematičke obrasce, statistiku i algoritme, uključujući i ono što je nazvala 'teorijom optimalnog zaustavljanja'.


Matematika nam govori da su šanse za pronalaženje prave ljubavi među ljudima koje poznajemo tokom prvih 37 posto vašeg ljubavnog života vrlo niske. Recimo da se želite vjenčati prije 40. godine i da ste prvi put počeli izlaziti s 15. godina. To znači da vjerovatno nećete pronaći idealnog partnera od 15. do 27. godine.

Između 27. i 35. godine je 'prozor' koji vam omogućuje da odaberete nekoga ko je bolji za vas od svih s kojima ste ranije izlazili. To je zato što se tada možete osvrnuti na svih onih 37 posto i uporediti ih.


Teorija dr. Fraj dovodi u vezu ljudsko ponašanje s matematikom, ali ljubav uvijek nadilazi brojke. Matematika ne laže, ali ni srce. Dakle, ako ste pronašli nekoga s kim možete zamisliti da provedete ostatak svog života prije 27. godine, to ne znači da on nije vaša prava ljubav. Idite za onim što mislite da je najbolje za vas.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.